KOCA : 'İstiklal Marşı, Türk Milletinin Bağımsızlık Savaşını Ölümsüzleştiren Eşsiz Bir Eserdir'

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı(EBMC) M.Nafiz Koca 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber


Mesajında İstiklal Marşı’nın milli mücadele ruhunu en iyi anlatan büyük bir destan olduğunu belirten Başkan M. Nafiz Koca,"Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü ve onurlu kurtuluş mücadelesinin, yeniden doğuşunun şanlı destanı, vatan-millet sevgisi, hürriyet simgesi, moralgücü ve milletin istiklal sevgisi ile dopdolu olan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921′de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü kutluyoruz." dedi.

Başkan Nafiz Koca; "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı yazarak, yurdumuzun birçok yeri işgal altındayken kadını, erkeği, çocuğu ve askeri ile tüm Türk halkının zafere olan inancını ortaya koymuş ve Türk milletine cesaret vererek ve duygularını harekete geçirmiştir. Zor şartlar altında vatanın bir karış toprağını dahi düşmana teslim etmemek için tarihte derin iz bırakan bir mücadele ortaya koyan Türk Milleti, İstiklal Marşı ile bağımsızlığa olan inanç ve kararlılığını tüm dünyaya haykırmıştır.”diye konuştu.

Başkan  Koca, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi. “Bizlere düşen görev milli ve manevi değerlerimizi kaybetmeden bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmaktır. İstiklal mücadelesi vererek bağımsızlığımızı kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın da ne kadar zor şartlar altında kazanıldığı bilincini çocuklarımıza aşılamalıyız. Bundan sonra da İstiklal Marşı’nda bulunan manevi değeri milletimizle beraber aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışacağız. Bu vatana ilelebet sahip çıkacağız. Bu düşüncelerle, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla milli marşımızın yazarı üstat Mehmet Akif Ersoy’u, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN