LİDER'E TRABZONSPOR FRENİ

Trabzonspor, Fenerbahçe'ye 7 maç sonra 'DUR!' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Baki Tuncay Akkın

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Selçuk Şahin (Dk. 83 Webo), Mehmet Topal, Kuyt (Dk. 58 Sow), Diego (Dk. 69 Meireles), Alper Potuk, Emenike

Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih Dursun, Medjani, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan (Dk. 75 Yatabare), Sefa Yılmaz (Dk. 36 İshak Doğan), Mehmet Ekici, Constant, Erkan Zengin, Özer Hurmacı (Dk. 64 Belkalem), Cardozo

Kırmızı Kart: Caner Erkin (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 6 Alves, Dk. 52 Egemen Korkmaz, Dk. 88 Emenike (Fenerbahçe); Dk. 21 Salih Dursun, Dk. 24 Sefa Yılmaz, Dk. 29 Erkan Zengin, Dk. 52 Aykut Demir, Dk. 57 Cardozo, Dk. 68 Belkalem, Dk. 74 Hakan Arıkan, DK. 83 Mehmet Ekici (Trabzonspor)

Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maç başladığı skorla 0-0 sona erdi. Bu sonuçtan sonra lider Fenerbahçe 43 puana, 6. sıradaki Trabzonspor da 30 puana yükseldi. Ayrıca ligde üst üste son 7 maçını da kazanan Fenerbahçe'ye Trabzonspor "DUR!" demiş oldu. 

Maç sonrası açıklama yapan İsmail Kartal "Maça iyi hazırlandık. İyi konsantre olduk. Taarftarlarımızın maça ilgi göstereceğini biliyorduk. Biz de bu atmosfer altında maçı kazanmayı hedefliyorduk. Maça da iyi başladık. Oyuncularımız verdiğim görevleri yerine getirdiler. Rakibi oynatmadan, orta çizgiyi geçirmeden oynadık. Baştan sona rakibimizdcen çok üstündük. Bir frikiğin haricinde kalemize bile gelemdiler. Eğer bir gol bulsaydık bu maçı çok farklı kazanabilirdik. Büyük bir fark olabilirdi. Oyuncularımızı verdikleri bu oyundan dolayı tebrik ediyorum. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu pozisyonları atacağımız zaman da gelecek. Biz Allah'ın izniyle şampiyon olacağız."

"Taraftarların desteğiyle takımımız bazen aceleci oldu. Bazı son vuruşlarda başarısız olduk. Çok istekli oyun bazı basit hataları yapmamıza neden oldu. Sezon başında ve devre arasında büyük transferler yapan Trabzonspor'u bu akşam sahadan sildik. Oyuncularımıza yeniden teşekkür ediyorum." dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise maç sonrası açıklamalarında "Fenerbahçe karşısında iyi bir mücadele ortaya koyduk. Oyunun iki yönü var, ofansif ve savunma. Bugün sadece iyi savunma yaptık ama ofansif olarak ortada yoktuk. Kötü oynamadık, çok kötü oynadık çok. Ofansif anlamda hiçbir oyuncumuzun takımımıza katkısı yoktu. Kazanmak için gerekli reaksiyonu ortaya koyamadık. Kör dövüşü oldu. Bundan sonra kazanarak ilerlemek zorundayız. Bu saatten sonra daha olgun daha etkili bir futbol oynamak zorundayız. Fenerbahçe geçen sezon şampiyon olan kadronun içerisine sadece Diego'yu kattı, bizim kadromuz ise oldukça değişken ve bir çok oyuncumuzun sorunları var. Bugünkü atmosfer ve Fenerbahçe'nin bize yaptığı baskıdan dolayı ofansif anlamda üretken olamadık" cümlelerini kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN