Toplu Taşıma Zammı Neden Geri Alınmıyor ?

Geçtiğimiz yılın haziran ayında toplu ulaşıma gelen zam sonrasında düşen petrol fiyatlarıyla birlikte vatandaş indirim bekliyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

2014 yılının Haziran ayında, benzinve mazot fiyatlarındaki artış sebep gösterilerek toplu taşıma ücretlerine zam yapılmıştı. O günden bugüne yakıt fiyatları ciddi bir yüzde ile düşerken zamla ilgili hiçbir geri adım gelmedi.

13 HAZİRAN'DA ZAM GELMİŞTİ

2014 yılı içerisinde gelen zamla birlikte, İstanbul’da toplu taşıma ücretlerinin fiyatları artırılırken şu an uygulanan tarifeye göre, İstanbulkart ilk biniş ücretleri tam 1,95 liradan 2,15 liraya, öğrenci 1 liradan 1,10 liraya, Sosyal Kart 1,35 liradan 1,50 liraya yükselmişti.

HAZİRAN AYINDA MAZOT 4.40 BENZİN İSE 5.05 TÜRK LİRASI'YDI

Aynı yılın Haziran ayı EPDK verilerine göre Kurşunsuz Benzin 95 Oktan nihai satış fiyatı 5.05 TL, motorin nihai satış fiyatı ise 4.41 TL olarak görülüyor. Yani yakıt fiyatları şu an olduğundan bir hayli pahalı. Güncel verilere göre ise Kurşunsuz Benzin 95 Oktan'ın satış fiyatı 4.16 TL, motorin satış fiyatı 3.63 TL.

HER ŞARTTA ZARAR EDEN VATANDAŞ

Benzinin litre fiyatı 2014 Haziran'dan bu yana tam 89 kuruş düşerken, motorin ise tam 78 kuruş ucuzlamış olmasına rağmen zamla ilgili hiçbir geri adım atılmadığı gibi fiyatlara bağlı düşüşten kaynaklanan bir indirim de yapılmadı.

Küçük fiyat artışlarında bile 'güncelleme' yapılarak kurumların zarar etmesinin önüne geçilirken, aynı kurumların karını misliyle artırması durumunda vatandaşın cebini düşünen olmaması ise halkı isyan ettiriyor. 

kaynak:MHA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN