Toraman Engelileri Unutmadı

Elazığ Valisi Ömer Toraman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Engelli bireylerin gününü kutlayan Vali Toraman mesajında şu ifadelere yer verdi; “Birleşmiş Milletler tarafından, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşturulması açısından önemlidir.

Engellilere, yasalar yoluyla verilen birtakım haklar ve tanınan kolaylıklar, onların toplum içerisinde varlık gösterebilmeleri ve toplumda hak ettikleri yeri almaları bakımından gereklidir

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren; olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir sorumluluktur.

Bu anlamda, engelli bireylerin her yönden gelişerek etkin ve üretici insanlar olarak toplumsal yaşama katılmalarını görmek, bizleri mutlu etmektedir.

Engelli bireylerin, insan vakar ve onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için, yapılan en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. İlimizde, engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik olarak engellilerin sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalandırılması, mesleki beceri ve eğitimlerinin sağlanması, konusunda gereken önem ve gayret gösterilmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın, bulundukları ortamda bağımsız hareket edebilmeleri, toplumda yaşayan diğer bireylerle eşit haklardan yararlanabilmeleri ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri için, gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır.

Bizler, bu anlayışla engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı ve tutan eli olmaya devam edeceğiz.

Engellerin, hep birlikte çalışarak aşılacağı engelsiz bir dünya temennisiyle, tüm engelli kardeşlerimin “3 Aralık Dünya Engelli Günü’ nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN