ÖZENTİ ve YILBAŞI REZİLLİKLER - Mehmet GÜLEÇ

ÖZENTİ ve YILBAŞI REZİLLİKLER


Takvim Inkılabından beri yapılan yılbaşı kutlamaları her geçen yıl daha da çirkin bir hâl almaya devam ediyor.
Taklitçilik ve özenti, kişiyi de toplumları da kendisi olmaktan çıkaran şahsiyetsizlik ve zillet çukurlarına  düşmesine sebep olan  kötü huy ve fiillerdir.
1 Ocak 2013  ve takip eden tarihli medyayı  izlediysek, görmüş olduğunuz  gibi ülkem ve cemiyetim bir baştan bir başa çok net olarak ifade edilmesi gerekir ki, tam bir çürümüşlük ve kokuşma  aşamasına girmiştir.
Bir nesil düşününüz ki;  “Kim daha çok dağıtacak, kim daha çok sarhoş olacak ? “  ve birbirlerini geride bırakma yarışı içinde  inanılması güç rezillikler sergilemektedir. Ambulanslar ve ilk yardım araçları adeta mekik dokumaktadırlar. Devlet; bu soğukta ve bu kışta, ahlâksızlık yapanları  suçüstü yapabilmek için  ülke çapında on binlerce kolluk görevlisini seferber etmiştir.
Daha beterine gelince:                                                                                                                                                         Ülkemin gelir düzeyi en yüksek olmalarına rağmen  (hatırladığım kadarıyla 19 Mayıs 1919 ile 9 Eylül 1922 tarihleri arasında cereyan eden İstiklâl Harbimizde verdiğimiz şehit sayısına denk şehit verdiğimiz ) BÖLÜCÜLÜKLE MÜCADELEde bir tane bile şehit cenazesinin gitmediği  semtlerinde on binlerce  TL harcanarak  yılbaşı kutlama standları düzenleniyor. Müzikli kutlamalarında ,  bu güzel  Ülkeye ve bu aziz Millete ait bir tane bile bir ezgi yada tını yok. Ve esasen bu gürûhun kendilerinden başka bir dünyaları da yok. Tuzları kupkuru  olan bu kuru kalabalığın;  vatan, millî değerler, merhamet, şefkât, tarihe saygı, ayıp, günah ve benzeri kavram ve kurumları da bildikleri yok. Bunlara göre bu kavramlar da ne oluyor ki ?
Bu gidiş gidiş değil. Milleti ve devleti hafife alan bu rezilliklere artık “ DUR !” demek  için radikal önlem ve çözümler üretilmesi mecburiyeti vardır. En pespaye ahlâksızlıkları ve suçları böylesine  cüretkârca  yapabilmek bu kadar ucuz olmamalıdır.
İnsanımızın, Milletimizin çoğunluğunun inancında  VACİP seviyesindeki kurban ibadetini yadırgayanların , bu yılbaşı eğlenceleri için okyanuslar kadar israf ve  yüz binlerce  hindi ve diğer canlıları telef edenler  için bir tane bile bir kelâm sarf ettiklerini duydunuz mu ? Duymadınız, çünkü; benim bu güzel ülkemi bir baştan bir başa saran  diğer bir kokuşma ve çürümenin bir başka adı da çifte standart  sahtekârlığı ve riyakârlığıdır.
Daha nezih ve daha güzel  yıllar temennîsi ile herkese selâm, saygı , sevgi ve dua ile…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!