Regaip kandili ışığında 23 Nisan Bayramımızı anlamak… - Metin AKGÜN Eğitim Bilim Uzmanı

Regaip kandili ışığında 23 Nisan Bayramımızı anlamak…


İdrak ettiğimiz mübarek üç aylar, Regaip Kandilimiz, Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız yarınlarımız ekseninde Mübarek Olsun.

Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu müstesna gecelerden birini daha idrak ediyoruz.

Regaip; rağbet edilen, çok kıymet verilen, ihsan ve bağış anlamına gelmektedir. Regaip Gecesi; Müminlere Allah'ın rahmetinin bol bol ihsan edildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gecedir.

Regaip Kandiliyle başlayan üç aylar iklimi, müminler için adeta manevi hasat mevsimidir.

Bu gecenin feyz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanmasını, barış ve huzur getirmesini, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Regaip Kandili bizlere; Allah'a, Peygamberimize, Dinimize, Ailemize, Milletimize karşı sorumluluklarımızı hatırlatmalı, haram ve yasaklardan uzaklaşmamıza vesile olmalı, birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmelidir.

Bugün aynı zamanda Millî iradenin, milletin azim ve kararının göründüğü yer olan Meclisimizin açılışının 95. Yılını kutluyoruz.

Kurtuluş savaşı henüz başlarken, düzenli ordunun olmadığı, yurdun her yanının işgal altında bulunduğu, işgale uğramayan bölgelerde de isyan eden çetelerin zulmünün yaşandığı, varoluş mücadelesini milis güçlerin yaptığı bir süreçte Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir.” diyerek açılan ve mücadele etme cesaretini, ümidini kaybetmiş insanların az olmadığı aziz milletimize Tarihi derinlikteki özünün hatırlatıldığı ve silkinerek kendine gelmesini ve devlet olma yolunda organize oluşu sağlayan bir günün yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Bu vesileyle aziz milletimizin ve tüm İslam Aleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin  bu mübarek gecenin ülkemize, Türk İslam alemine ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını, Millî iradenin, milletin azim ve kararının tecelli ettiği yer olan, Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir.” Sözüyle milletin kendi mukadderatı ile ilgili irade kullanacağı yönünde atılan adımın mana derinliğinin en doğru anlaşılması ve kazanımlarımızın devamı yönünde mesuliyetimizin farkındalığı içerisinde olmamızı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

 

Metin AKGÜN

Maarif Müfettişi

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!