YARIYIL TATİLİ - Zeynel Abidin BAŞARAN

YARIYIL TATİLİ


“Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, hepimizin gözyaşları hep aynı renktedir. Ve bir gün hepimiz ayrılıkların acısını ve kavuşmanın da sevincini yaşarken, sevdiklerimize olan hasretin tatlı bir kırgınlığını, gözlerimizdeki bulutlanmayla yarıyıl tatili ile öncelikle eğitimciler, öğrenciler ve tüm veliler ile birlikte hepimiz yaşamış olacağız...

         Genellikle ayrılıkları hiç birimiz sevmeyiz. Bugün de bir ayrılık günü… Biliyorum,  tüm eğitim camiamız ve öğrencilerimiz olarak daha yolun başındayız. Önümüzde aşmamız gereken birçok badireler ve engeller var. Bu engelleri geçerken kim bilir daha ne ayrılıklar yaşayacağız; ama biliyorum ki ilk ayrılıklar unutulmaz. Öğrencilerimiz için de yarıyıl tatili ilk ayrılık günleri olacak…

  Okul müdürleri, öğretmenleri ve değerli tüm aileler bu yarıyıl tatilini hem sevinç hem de  tatlı bir hüzünle yaşayacaklardır.

        Düştüklerinde ellerinde tutup kaldıran, öğrencilerini hep seven, sayan, değer veren Öğretmenler...  Hataları, eksikleri suçlayarak, hırpalayarak değil; öğrencilerini yönlendirerek, yardım ederek, elinden tutarak onları yetiştirmeye çalışan öğretmenler.. Öğrencilerini sabırla dinleyip anlamaya çalışan, emek veren ve öğrencilerin yetiştirilmesi için çok çaba gösteren öğretmenler…. Öğrencilerini ellinden, geleceğinden tutan yol gösteren, sırdaş, arkadaş olan öğretmenler… Öğrencilerinin kalplerine sevgi ve şefkatle bilgiyi işleyen, öğrencilerine bir anne baba kadar yakın oldunuz. Bütün bu çalışmalarınızın farkındayız. Belki de yetiştirmeye çalıştığınız ve ergenliğe geçiş döneminde olan öğrenciler sizi eskisinden daha fazla üzmüş olabilirler... Bu minik afacanları affettiğinizi biliyoruz.

        Bu yüzden tüm anne ve babalar olarak, öğretmenlerimizi asla unutmayacağız ve öğretmenlerimizi her zaman sonsuza kadar kalplerimizde yaşatacağız. Gelecek günlerimizde, bize ışık tutan sözlerini de ruhumuzun bir köşesinde taşıyacağız. Öğretmenlerimizin ve güzel sözlerindeki hikmetleri ve emeklerine layık bir millet olacağız.

      Bu nedenle, öğretmenlerin göstermiş oldukları tüm çalışmalarından dolayı eğitim camiası adına ebeveynler adına ve şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum.

        Sevgili anneler, babalar ve değerli velilerimiz, inanıyorum ki eğitimde bir dönemi bitirirken, sizler hep çocuklarınızın yanında oldunuz ve hiçbir zaman onları yalnız bırakmadınız. Her zaman da onların yanında olacağınıza inanıyoruz. Çünkü çocuklarınızın gerçekten sizlere çok ihtiyaçları var… Onların aşında, işinde, ders çalışmalarında rahat bir ortam sağlamak için çok çaba sarf ediyorsunuz. Onlar yorulduklarında, pes etmek istediklerinde sizler onlar destek vererek, onları cesaretlendirdiniz…. Hedeflerine ulaşmak için, elinizden geleni yapmaktasınız.. Sizlerin emeğinizi çocuklarınız en iyi şekilde başarılı olarak karşılıklarını verirler ve sizleri mutlu ederler.

Yarıyıl tatilinin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve öğrenci velilerine hayırlı olması dileğiyle saygılarımı sunarım… Zeynel Abidin BAŞARAN

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Haz

AGNOTOLOJİ BATI TOPLUMU VE BİZ

07Mar

Kadınlar Dünyadır

16Kas
05Kas
20Ekm

Özgüven ve Özdisiplin