Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı Yapıldı

İlimizde sporun tüm dallarında faaliyet gösteren 64 amatör spor kulübüne destek olmak amacıyla spor malzemelerinin dağıtımı yapıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İl Özel İdaresi Spor Kompleksinde gerçekleştirilen yardım programına Vali Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Metin Baki Ölçücü ve Meclis Üyeleri, EASKF Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri ile sporcular katıldı.

İl Özel İdaresi bütçesinden kaynak sağlanarak satın alınan spor malzemelerinin dağıtım töreninde konuşan Vali Murat Zorluoğlu; “ Göreve başladığımda spora, özelliklede amatör spora her zaman destek olmaya çalışacağımı söylemiştim. İl özel idaremizin imkânlarını artırmak suretiyle amatör spor kulüplerimize ayni yardımda bulunacak duruma geldik. Bugün itibariyle bu desteğimizi kulüplerimize teslim edeceğiz. Bunu iki ayrı organizasyonla taşlandırmış olacağız. Biraz sonra 1. ve 2. Amatör kümede şampiyon olan takımlarımız ve onların genç takımlarına kupalarını vereceğiz. Yine ardından Elazığspor’un değerli eski futbolcularıyla birlikte bir futbol müsabakası da yapmış olacağız. Önümüzde ki yılda inşallah amatör sporun her branşına daha fazla katkı yapmak için özel idarenin tüm imkânlarını sonuna kadar zorlayacağız. Sadece özel idarenin değil Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da imkânlarını inşallah buna katacağız. Ben şampiyon olan takımlarımızı ve genç takımlarımızı kutluyorum. İnşallah hep birlikte büyük bir spor camiası olarak Elazığ’da sporu çok daha ileriye götüreceğiz” dedi.

Bugün iki ayrı mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten EASKF Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Bir tarafta teşvik, bir tarafta ödül var. Teşvik konusunda bugün amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı töreni yapılacak. Bu malzeme yardımında büyük emeği geçen Sayın Valimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Ayrıca meclis başkanına, meclis üyelerine, il özel idaresi genel sekreterimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Ödül konusunda da bugün bir yıl boyunca amatörümüzde emek veren U-13 liginden başlamak üzere U-19 kategorilerine kadar, ayrıca ikinci amatör ve birinci amatör de şampiyon olan kulüplerimize kupa törenini takdim edilecek. Şampiyon olan kulüplerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından şampiyon olan takımlara kupalarını takdim eden Vali Murat Zorluoğlu daha sonra futbol, basketbol, voleybol, atletizm, boks, kick-boks gibi spor dallarında faaliyet gösteren 64 amatör spor kulübüne malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Malzeme dağıtımının ardından Vali Murat Zorluoğlu, protokol üyeleri ve eski sporcularla birlikte futbol maçı yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN