Cem Evinde Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Yapıldı

Bir arada yaşama ahlakı ve hukuku

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Cem evinde düzenlenen program Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, İl Müftüsü Peyami Güngör, Elazığ Cemevi Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Kurum Müdürleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Kalplerimize sevgiyi, saygıyı, muhabbeti, erdemi, fazileti, affetmeyi ve belki de bir arada yaşamamızın anahtarı olan hoşgörüyü yerleştiren tenezzül gösterip bize hitap eden, kitap gönderen, vahiy indiren, yol gösterimleri için bize peygamberler gönderme lütfunda bulunan kurtuluş dini İslam ile bizleri şereflendiren Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. Hz. Âdem’ den Hz. İbrahim’e, Hz. Musa’dan Hz. İsa’ya kadar bütün Peygamberlerimize ve biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik hitabının büyük muhatabı sevgililer sevgilisi, efendiler efendisi Hz. Muhammed Mustafa(sav) efendimize ve onun ehlibeytine selam olsun’ diyerek sözlerine başlayan Vali Murat Zorluoğlu; “Kutlu Doğum haftamız mübarek olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bundan 25 – 30 sene evvel Hz Peygamberi anmaktan anlamaya hedefiyle başlattığı kutlu doğum haftası bu zamana kadar milletimizin içinde var olan peygamber sevgisini yoğun bir şeklide ortaya çıkararak, sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde bir manevi şölene ve kardeşlik ziyafetine dönüşmüştür.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Kutlu Doğum Haftasının temasını ‘Bir arada yaşama ahlakı ve hukuku’ olarak belirledi. Bugün dünyanın neresine bakarsanız bakın savaşları, adaletsizlikleri, eşitsizlikleri ve zulmü görmek mümkün. Çok şükür bizim ülkemiz bu manada göreceli olarak dünyanın başka bazı coğrafyalarına baktığımızda bir huzur, güven ve barış atası olarak duruyor. Bunun içerisinde Elazığ’ a baktığımızda çok daha iyi bir durum ortaya çıkıyor. Gerçekten bir ilim, irfan, kültür şehri olan Elazığ çok büyük bir geçmişe sahip. 600’ lü yılarda İslam’la tanışan bir coğrafya burası ve İslam’ın kelime anlamı olan barış, bir arada yaşama, esenlik anlamını tam olarak yaşamış bir coğrafya burası. Yüzyıllardan bu tarafa çok şükür ki Elazığ’ımız hangi mezhepten, hangi dinden olursa olsun insanların birbiriyle huzur içerisinde barış içerisinde yaşadığı bir il. Bunun böyle devam etmesi için bizler devlet olarak, sizlerde sosyal kesimler ve sivil toplum kuruluşları olarak bundan sonra da elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Bu vesileye bu organizasyonu gerçekleşmesine katkı sağlayan cem evi idaresi, müftülüğümüz, belediye başkanlığımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ve konuşmaların ardından program Kutlu Doğum ikramıyla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN