Elazığ Belediyesi ve Esder'den Ahilik Haftası Kutlaması

Elazığ Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) tarafından Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, cuma namazı çıkışında vatandaşa Ahilik Çorbası ikramında bulunuldu

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Anadolu’da 13. yüzyılda temelleri atılan, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas alan Ahilik teşkilatını yeni nesillere aktarmak amacıyla kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri devam ediyor.
Sanayi Sitesi Camii yanında düzenlenen kutlamalara, Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Karataş, Zabıta Müdürü Abdullah Özer Demirelli, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Saadet Partisi milletvekili adayları Av. Selami Ekici ile Av. Bekir Kılıç, Tes-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Erdeniz Erdim, Erbakan Vakfı Başkanı Haluk Arslan, Akıncılar Dernek Başkanı Tevfik Sadak, Emlakçılar Dernek Başkanı Mehmet Kıran,  Kuveyt Türk Elazığ Şube Müdürü Burhan Çelik ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.
Programda ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş ve ESDER Elazığ Şube Başkanı Ahmet Özdemir esnaflara çorba ikramında bulundular.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür eden ESDER Elazığ Şube Başkanı Ahmet Özdemir, yaptığı konuşmada, esnaflarımızın meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk, adalet, hoşgörü ve tevazuuyla harmanlanan Ahilik kültürünün, tarihimizin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığını vurgulayarak, bu geleneğin yaşatılması gerektiğini ifade etti.
Ahilik teşkilatının bizi biz yapan değerlerin başında geldiğini belirten Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş ise, şöyle konuştu:
“Bizim öyle bir medeniyetimiz ve kültürümüz var ki, hayatın her anını, her mekânını ve her faaliyetini disiplinsize eden, atılan her adım, vurulan her çekiş, çakılan her çivi, üretilen her bir ürünün vatandaşa en sağlam, en dayanıklı ve aynı zamanda en hesaplı şekilde sunulmasının sisteme bağlayan bir medeniyete sahibiz. Esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran’nın ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan bu geleneğin yeni nesillerin yoluna da ışık tutması amacıyla Elazığ Belediyemiz ve Esnaf Sanatkârlar Derneği işbirliği ile bu programı hazırladık. Ben tüm esnaf kardeşlerimin Ahilik Haftasını kutluyor, bol kazançlar diliyorum.”
Konuşmaların ardından kutlamalar, alanlarında başarılı olan esnaflara plaket verilmesiyle sona erdi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN