Şiir Haberleri

Şiir Haberleri

Çarı Avaz’ın Şiirleri Ankara’daki Üniversitelerde Yankılandı

Özbekistanlı şair ve çevirmen merhum Çarı Avaz Ankara’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Diriliş Şairi Sezai Karakoç, Battalgazi’de Anıldı

Battalgazi Belediyesi, 22 Ocak 1933’de dünyaya gelen ve 16 Kasım 2021 tarihinde aramızdan ayrılan Diriliş Nesli'nin öncüsü, Türk edebiyatının önemli yazarlarından şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'u, doğum gününde düzenlenen söyleşi ve şiir dinletisiyle andı.

SURÂDE TÜRK EDEBİYATINDA YERİNİ ALDI

Şair Cihan BERDİBEK’in 3. şiir kitabı “SURÂDE” TELMİH KİTAP’ta çıkarak raflardaki yerini aldı.

İlimiz Merkez İsmet Paşa İlkokulu 4/L Sınıfı Eğitimde Çok Farklı...

İlimiz Merkez İsmet Paşa İlkokulu sınıf öğretmeni Aynur AKGÜN Türkçe öğretim programı kazanımları ekseninde ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma' etkinlikleri kapsamında '10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftasında Şiir yazıyoruz' başlığı altında sınıfça, 'ŞİİR' yazma etkinliği düzenlediler.

Engelsiz Bir Yüreğin Sevgi Dolu Şiirleri

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde Şair Yazar Hüseyin Güler’in yeni çıkan kitabı “Ah İstanbul” için bir program düzenlendi.

Kartal Belediyesi’nden Lise Öğrencileri Arası Enver Gökçe Şiir Yarışması

Kartal Belediyesi, kültür-sanat çalışmalarını desteklemek ve yetenekli gençlere fırsat vermek amacıyla ‘Lise Öğrencileri Arası Enver Gökçe Şiir Yarışması’ düzenliyor.

Edebiyat Atölyesi Başvuruları 9 Eylül’e Kadar Uzatıldı

Elazığ Belediyesi Ekonomiyi Geliştirme ve Eğitim Merkezi tarafından vatandaşların yazarlık ve edebiyat konusundaki yeteneklerini desteklemek ve onların kalem tecrübelerini geliştirmek amacıyla “Şiir-Hikâye-Roman” alanlarında düzenlenen Edebiyat Atölyesi çalışma başvuruları yoğun talep üzerine uzatıldı.

Şehit Nadir İpek Ortaokulu Öğrencileri Fidan Dikim Sertifikalarını Aldı

Müdürlüğümüz ve HEFİAD arasındaki işbirliği kapsamında gerçekleştirilen komşuluk Mazi Olmasın temalı kompozisyon ve şiir yarışmasına en yüksek katılımı sağlayan Şehit Nadir İpek Ortaokulu öğrencileri İl Müdürümüz Mehmet YİĞİT’i ziyaret ettiler.

Elazığ Belediyesi Ramazan Etkinliklerinde İbrahim Sadri Gönüllere Dokundu

Şair ve şiir yorumcusu İbrahim Sadri, Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinliklerinde yorumladığı şiirlerle gönüllere dokundu.

Büyükşehir Belediyesinden 23 Nisan'a Özel Şiir Yarışması

Büyükşehir Belediyesinden Anlamlı Bir Etkinlik Daha; “102. Yıl Şiir Yarışması”

Malatyalı Şairlerden ‘Kahramanlık’ Konulu Şiir Dinletisi

Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu, “Kahramanlık” konulu bir şiir dinleti programı düzenledi.

Elazığ Genç İHH Birimi’nden Şiir Gecesi

Elazığ Genç İHH Birimi şiir gecesi programı düzenledi. Geceye Lacivert Dergisi yazarı Ayşe Eyyüpkoca Atila ‘İnsan ne için ve nasıl yazar’ konulu konferansıyla renk kattı.

MASKİ’den ‘Su ve Hayat’ Konulu Resim, Kompozisyon ve Şiir Yarışması

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Malatya genelinde resmî/özel tüm ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle suyun önemini anlatan şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek. Başvurular 4 Mart 2022 Cuma günü sona erecek.

Elazığ Belediyesi ‘Yazarlık Atölyesi’ Eğitimleri Başladı

Elazığ Belediyesi’nin şiir, hikâye, deneme ve roman alanlarında gençleri yazarlığa yönlendirmek ve edebi yazılım dillerini geliştirmek amacıyla başlattığı “Yazarlık Atölyesi” eğitimleri start aldı.

Sanatseverlerden 'Yunus Emre' Tiyatro Oyununa Büyük İlgi

Elazığ Belediyesi, "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" etkinlikleri kapsamında Türkçe şiirin öncüsü olarak kabul edilen ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre'nin hayatını konu alan bir tiyatro oyunu sergiledi.

Emniyetten Sevindiren Yarışma

Elazığ Emniyet Müdürlüğü, Bilinçli Nesillerle Mutlu Yarınlara Projesi kapsamında düzenlediği; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi

Yunus Emre 700. Yıldönümünde Battalgazi’de Anıldı

Battalgazi Belediyesi, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden ve tasavvuf şiirinin öncülerinden halk şairi Yunus Emre'yi 700. Yıldönümünde Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda düzenlediği “İlahi Nefes” isimli tasavvuf musikisi programı ile andı.

Umuda Şiir Yazmak...

Şiir Umuttur, Hayattır... Şiir Yaşamaktır dünü yarın ekseninde...

Diriliş Hareketi Siirt Şubesi Faaliyete Başladı

Uluslararası Diriliş Hareketi Siirt Şubesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek faaliyetlerine resmen başladı.

AK Partili Çalık Verdiğimiz her sözü tek tek yerine getiriyoruz

Son VagonAK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi’nin beş yıldızlı bir konforla vatandaşlara hizmet vereceğini ifade ederek, “Verdiğimiz her sözü bir bir yerine getiriyoruz” dedi.

Malatya'da öğrencilere ödül

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk ve ortaokul düzeyinde gerçekleştirilen 101. Yıl Şiir yarışması ödül töreni düzenlendi.

Başkan Gürkan'a Şiirle Hizmet Teşekkürü!

Ziraat Odalarından Başkan Gürkan'a Şiirle Hizmet Teşekkürü!

Büyükşehir Deprem Bölgesinde Çalışmaya Başladı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37’de meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da da hissedildi.

‘Aşık Veysel Benim Adım’ Adlı Oyun Tiyatro Oyunu Ertelendi

Elazığ Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü tarafından Cuma günü sahnelenecek ‘Aşık Veysel Benim Adım’ adlı oyun gösterimi, Van ve Siirt’ten gelen şehit haberleri üzerine ertelendi.

Sarıbaş, Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Van ve Siirt’te şehit olan 9 Emniyet mensubu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “ içimiz yanıyor “ dedi.

Emniyet Müdürü’nden Engelliler Yararına Örnek Davranış

Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren tarafından kaleme alınan iki adet şiir kitabı, geliri engellilere harcanmak üzere Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubuna teslim edildi.

Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak illerini kapsayan Ilısu Barajı'nın açılışını 19 Mayıs'ta düzenlenen törenle yapmıştı. Erdoğan, tarafından adı 'Veysel Eroğlu Barajı' olarak değiştirilen tesisin birinci tribünü elektrik üretmeye başladı.

‘23 Nisan’ Temalı Yarışmada Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Elazığ Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘23 Nisan’ temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri ulaştırıldı.

‘23 Nisan’ Temalı Yarışmada Dereceye Giren Öğrenciler Açıklandı

Elazığ Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘23 Nisan’ temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

‘23 Nisan’ Temalı Yarışma Sonuçları 23 Nisan’da Açıklanacak

Elazığ Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘23 Nisan’ temalı şiir ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.