Hanımlar Kurulu Mayıs Kahvaltısı ve Türk Dünyası Defilesi

Türk Ocakları Genel Merkezi Hanımlar Kurulu'nun burslu öğrenciler yararına düzenlediği sohbetli kahvaltıların sonuncusu Hacettepe Beyaz Ev'de gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türk Ocakları Genel Merkezi Hanımlar Kurulu’nun Mayıs 2015 sohbetli sabah kahvaltısının açılışını Hanımlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asuman Sunguroğlu yaptı.

Program, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün İstanbul’un Fethinin 562. Yıldönümü vesilesiyle yapmış olduğu “Fetih Ruhu” konulu konuşması ile devam etti.

 

Genel Başkan Öz, konuşmasında, Fatih Sultan Mehmet’in tahta çıkışını ve İstanbul’un Fethi’nin tarihi sürecini anlattı. Dünya tarihinde yeniden güçlü olmamız için medeniyetimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Öz şehirlerimizin eski tarihi dokusunu korumamız gerektiğini ve medeniyetimizin devamı olacak yeni fatihlerin, gençlerimizin milli bir şuurla yetiştirmemiz gerektiğini söyledi.

 

Prof. Dr. Mehmet Öz’ün konuşmasından sonra program Hanımlar Kurulu’nun organize ettiği Türk Dünyası ıyafetleri defilesi ile devam etti. Defilede Türk Ocaklı gençler sergilemiş oldukları Türk Dünyası kıyafetleri ile misafirleri büyüledi.

 

Program sonunda Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Avşar ve Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Şahingöz Türk Dünyası kıyafetleri defilesinde yer alan Türk Ocaklı gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN