Merkez Partisi Genel Başkanı Karslı 'Gül ve Arınç'la Birlikte Çalışamayız'

Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim Karslı, Ulusal Kanal'da katıldığı Ekopolitik programında 'Sayın Abdullah Gül ve sayın Bülent Arınç ile birlikte çalışmamız mümkün değil. Çünkü bu güne kadar yapılan bütün hatalarda imzaları var' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Programda soruları cevaplayan ve Partisi hakkında çıkan dedikoduları değerlendiren Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Gülen cemaati, yeni kurulan partiler ve Abdullah Gül-Bülent Arınç katılımları ilgili sorulara şöyle cevap verdi :

 
“Merkez Parti’ye, ne Gülen Cemaati’nin ne de diğer cemaatlerin desteği yok. Ama bize destek olmalarını isterim. Biz Türkiye’nin partisiyiz. Hiç bir cemaate üye değiliz ama biz herkesin oyunu isteriz. Biz bu partiyi Türkiye için kurduk. Başkası için tezgah kurmam. Öncesinde dış güçlerle çalışanlarla iş yapmayız. Ne sayın Abdullah Gül, ne de sayın Bülent Arınç ile birlikte olamayız. Bu insanların daha önce yaptıkları hataları nereye koyacağız ? Türkiye’nin PKK’ya teslim edilmesinde, Ergenekon, Balyoz davalarında imzaları yok mu ? Bunlar unutulur mu ? Merkez Parti dertlerden oluşmuş bir parti. Diğer yeni kurulan partiler ise Tayyip beyle, ya da diğer partilerle çalışmış, menfaatler çatışınca ayrılmış kişilerden oluşuyor. Bizim partimiz çalışanıyla, binasıyla, teşkilatlarıyla ortada. Peki bu partiler nerede ? Elbette ki şu anda görüştüğümüz insanlar var ve bize katılacak olanlar var. Merkez Parti daha önce de söylediğim gibi, Türkiye’de her kesiminden insanların bir araya geldiği bir konsensüs partisidir. Önce insan, hak ve adalet için yola çıkmış bir partidir.”
 
Küresel güçlerin hala Türkiye’yi bölmek için uğraş verdiğine dikkati çeken Genel Başkan Karslı “Bu bölme gayreti Büyük Ortadoğu Projesi doğrultusunda devam ediyor. Mısır’a, Libya’ya, Suriye’ye, Irak’a ne yaptılarsa, Türkiye’ye de onu yapmak istiyorlar. Türkiye’yi PKK’ya teslim etmek istiyorlar. PKK artık paralel bir yapı değil, Güneydoğu’da fiili bir devlettir. Kasımpaşa kabadayılığı zihniyeti ile ülke yönetilmez” dedi.
 
Hükümetin vatandaşı tehdit ettiğini de söyleyen Karslı “Sosyal yardım yapıyoruz, siz de bu yardımlarla yaşıyorsunuz. Biz bunu kesersek, yaşayamazsınız diyerek vatandaş tehdit ediliyor. Sanki kendi ceplerinden para veriyorlar, yardım yapıyorlar. Sosyal devlet vatandaşına yardım eder, iş imkanı sağlar, ekmek verir. Bunlar bu ülkede vatandaş değil taraftar oluşturdular. Takım tutar gibi, siyasi parti tutuluyor. Bu hükümet yeni bir din üretti. Halbuki din cehaleti, taraftarlığı reddeder. Din ahlaktır, din adalettir, din anlayış göstermektir.Ülkemizdeki bu yeni dini oluşturanlar bizi dolandırdı. Cumhuriyetçi olan, dindar olamaz dediler. Cumhuriyet eşitlik ve hürriyettir. İslam dini de eşitlik ve hürriyeti savunur. Din siyasetin dışında kalmalı. Cumhuriyeti kuranlar parçalanmış bir Osmanlı’dan Türk Milleti oluşturdular. Cumhuriyet inançla çatıştırılmaz” diye konuştu.
 
Bu hükümet döneminde yatırımların düzgün kullanılmadığını da söyleyen Karslı “Madencilik, tarım ve hayvancılık öldürüldü. Hükümet yetkilileri 13 yıl sonra sanayiye bakmalıyız diye şaka gibi bir açıklama yapıyor. Daha önce aklınız neredeydi ? Hangi işi doğru yaptılar ki ? Bakın eğitimde 65 ülke arasında 62. sıradayız. Rektör atamaları bile siyasilerin iki dudağı arasında. Üniversite hocaları bile fikirlerini söyleyemiyor” dedi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN