Vali Zorluoğlu'nun '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı

Düşman işgali altında olan vatanımızın işgalci kuvvetlerce taksim edildiği bir dönemde, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atılan o ‘ilk adım’ ile   bir milletin var olma mücadelesi başlatılmış ve Türk milletinin adeta kaderi çizilmiştir. Bu günün Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk  geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler !...Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” diyerek  bu güveni açıkça ifade etmiştir.

İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye'sinin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancımızla bağımsızlık mücadelemizin 96’ncı yıl dönümünde  Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi  ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor sevgilerimi sunuyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN