1 Nisan'da Kimler İdari İzinli Kabul Edilecek?

31 Mart Pazar günü yerel seçimlerine saatler kala gözler Bakanlıktan gelen habere çevrildi. Türkiye genelinde 81 ilde başlayacak oy verme işlemleri sonrasında 1 Nisan Pazartesi günü için okulların tatil ilan edildiği haberi verildi. Peki kimler idari izinli kabul edildi? İşte detaylar...

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Seçim sürecinin gece geç saatlere kadar devam etmesi ve sonrasında okulların eğitim faaliyetlerine hazır hale getirilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Nisan'ın tatil ilan edildiği bildirildi. Bu karar, Türkiye genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrencileri kapsıyor. Peki, bu süreçte öğretmenler ve diğer kamu çalışanları ne durumda olacak?

İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR

Yerel seçimler kapsamında sandık kurulunda görev alacak olan kamu personelleri için yapılan açıklamada, bu görevlilerin idari izinli sayılacağı belirtildi. Sandık görevlileri, bina sorumluları ve sandık başkanları gibi pozisyonlarda görev alan personel, bu kapsamda izinli olacak. Ancak, her öğretmenin bu izinden yararlanabilmesi için seçimlerde görev alması gerektiği vurgulandı. Seçim işlemlerinin okullarda gerçekleşecek olması nedeniyle, bazı idari personel ve müdür yardımcıları gibi pozisyonlarda görevli kişilerin acil durumlar için görev başında olması gerekecek.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN