20 MART DÜNYA ORAL(AĞIZ) SAĞLIĞI GÜNÜ

Her yıl 12 Eylülde kutlanan Dünya Oral Sağlık Günü 2013 yılı itibariyle farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada 20 Mart tarihine alınmıştır.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Her yıl 12 Eylülde kutlanan Dünya Oral Sağlık Günü 2013 yılı itibariyle farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada 20 Mart tarihine alınmıştır.

         20 Mart Dünya Oral Sağlığı Günü ile oral hastalıkların görülme sıklığını azaltmayı, kişileri, aileleri, toplumları ve devletleri oral sağlığa ve sağlıklı bir yaşamaya teşvik etmeyi amaçlamak için  her yıl 20 Mart günü 200 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanıyor  .

        Oral hijyeni korumak için düzenlenmiş kural veya prensiplerin oluşturduğu bir sistemdir.  Diş bakımı oral hijyeninin bir basamağıdır. Amaç vücut hijyenini sağlamaktır. Genel vücut bakımının bir parçası olarak algıladığımızda oral hijyenin önemi daha iyi anlaşabilecektir. Oral hijyenin yetersiz olması halinde vücut hijyeninin eksik ve yetersiz olacağı açıktır. Bu noktadan hareketle oral yani ağız bölgesindeki herhangi bir rahatsızlığın doğru tanı ve tedavi yöntemleri ile çözümlenmemesi halinde tüm sistemi yani vücudumuzu etkileyecektir. Vücudumuzda birçok noktada karşımıza çıkabilen sistemik hastalıkların nedeninin araştırılması sırasında hastalardan ağız ve diş muayenesine gitmesi istenebilmektedir. Vücudumuzun herhangi bir yerindeki enfeksiyonun bulunduğu bölgeden uzak bir bölgede de hastalığa neden olabilmektedir. Örneğin gözde katarakt söz konusu ise veya endokarditten söz ediliyor ise, akut eklem romatizması tablosu ile karşılaşılıyorsa kesinlikle diş hekiminin de yer aldığı bir kurula sevk edilir.

         Bu açıklamalar doğrultusunda sonuç olarak diyebiliriz ki ağız hijyeni organizmanın yani insanın sağlığını direkt olarak etkileyen, vücut hijyenini oluşturan temel öğelerden biridir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN