23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından İnderesi Tabiat Parkında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara yönelik birçok etkinliğin düzenlendiği '23 Nisan Çocuk Şenliği' programı düzenlendi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Birbirinden eğlenceli yarışmaların yapıldığı etkinlikte kısa bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katılan bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Başkan Gürkan, “102 yıl önce vatanımız dört bir yandan kuşatılmış ve işgale maruz kalmıştı. İşte o ahval ve şerait içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs tarihinde İngiliz donanmasına dönerek geldikleri gibi gidecekler diyerek Bandırma Vapuruna binip Samsun’a çıkmış kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Her 23 Nisan’da Kurtuluş Mücadelemizin anısına, Millet Meclisimizin açılışının anısına, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir anlayışına binaen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Türk Çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yıl dönümünü kutluyoruz. 102. Yıl dönümü hepinize kutlu olun. Bugün burada şehrin merkezinde 3 milyon 300 bin m2’lik bir parkta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Artık bizim çocuklarımız New York’taki, Londra’daki parklara imrenmeyecek çünkü onlardan çok daha büyüğü, çok daha kalitelisi artık Anadolu’nun bir şehrinde Malatya’da mevcut” dedi. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise program sırasında yaptığı konuşmada ülke topraklarında çok büyük mücadeleler verildiğini belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk yarınları siz gençlere, çocuklara emanet ederek gerçekten Türkiye’nin yolunu ve istikametini de belirtti. Bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, çalışanlarına Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum” şeklinde konuştu.  

Etkinliğe katılan çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Gürkan, çocukların isteklerini kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN