250 Bin Genç - Çanakkale Dirilişi

Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü münasebeti ile 11 Nisan'da Çanakkale'de '250 Bin Genç - Çanakkale Dirilişi' programını gerçekleştireceğiz. Çanakkale Zaferi ümmetin birlikteliğine önemli bir örnekliktir.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü münasebeti ile 11 Nisan’da Çanakkale’de "250 Bin Genç - Çanakkale Dirilişi" programını gerçekleştireceğiz. Çanakkale Zaferi ümmetin birlikteliğine önemli bir örnekliktir.

Çanakkale’de savaşanlar sadece bir ulus devletin ya da bir ırkın mensupları değildi. İslam Coğrafyasının her yerinden farklı renklerden ve ırklardan kardeşlerimiz Çanakkale’ye geldi. Çanakkale’de bir ümmet birliği kuruldu. Çanakkale’de İslam Coğrafyasının bir müdafaası oldu. Buradaki direniş İstanbul düşmesin, Kudüs düşmesin, Mekke ve Medine düşmesin diye gerçekleştirildi. Yahut şöyle diyebiliriz, Mekke’nin, Kudüs’ün, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un fethindeki ruh ne ise, Çanakkale’de de aynı ruh vardı. Çanakkale’de batılın, zulmün ve sömürünün ordularına karşı ümmet birlikteliği oluşturuldu. Bizler buradan yola çıkarak gençliğin zulüm ve sömürüye karşı, emperyalizme karşı her daim direniş ruhuna sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlayış ile önceleri Milli Geçlik Vakfı tarafından icra edilen bu programı on yıldır da AGD olarak gerçekleştiriyoruz. Adalet, barış ve kardeşlik bilincinin, emperyalizme karşı direniş ruhunun, İslam Birliği idealinin ve şahadet aşkının gençlerimizin kalbinde yer bulmasını hedefliyoruz.


Bu programda; bir yaraya merhem olmayan alışılagelmiş hikâyeci söylemlerin ya da emperyalizmi yok sayan resmi söylemlerin aksine; Bu milletli Birinci Dünya Savaşına sokan sebepler nelerdi? Çanakkale’deki şuur neydi? Çanakkale müdafaası niye yapıldı? Yedi düvel niçin bizlere karşı savaştı? Savaşın sonunda neler oldu?’ gibi konular işlenecek.

Program öncesi ‘Çanakkale Ümmet Yürüyüşü’ faaliyetlerimiz de olacak. Gençlerimiz tiyatro ve organizasyonlar gerçekleştirecek. Bu programlar yapılırken her zaman olduğu gibi "250 bin şehide 250 bin hatim"’ kampanyamız da devam ediyor olacak. Buradaki amacımız da gençlerimizi Kelam-ı Kadim’in özü ile buluşturabilmektir. Programımız sabah çorba ikramımız ile başlayacak, şehitlik gezisi, alan gezisi ile devam edecek. Ardından abidenin bulunduğu alanda bütün teşkilatlarımız ile beraber hatim duası yapılacak. Çanakkale Zaferinin anlam ve önemine binaen konuşmalarla program devam edecek.

Bu kapsamda 28 Mart 2015 Cumartesi günü saat 13.00'da Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube binamızın (PTT'nin Karşısı) önünden başlayarak Öğretmenevi önüne kadar "Ümmet Yürüyüşleri" yapılacak, liseli gençlerimizin Çanakkale adlı tiyatro gösterisi ve basın açıklamamız ile "250 Bin Genç - Çanakkale Dirilişi" programımızın ilk adımı atılmış olacak.

Bu vesile ile tüm halkımızı 28 Mart 2015 Cumartesi günü saat 13.00'da Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube binamızın (PTT'nin Karşısı) önünden başlatacağımız "Ümmet Yürüyüşüne" davet ediyoruz. 

 

Recep KOCA

Anadolu Gençlik Derneği

 

Elazığ Şube Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN