8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı Anma Programı Düzenlendi

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma Programına Katılan Başkan Gürkan, 'Özal, Ülkemize Ve Dünya Barışına Çok Önemli Katkısı Olan Büyük Devlet Adamıydı'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 17 Nisan 1993 yılında vefat eden Türkiye Cumhuriyeti’nin 8’nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefaının 29. yıl dönümü dolayısıyla Turgut Özal Üniversitesinde gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Turgut Özal Üniversitesinde düzenlenen anma programında Turgut Özal büstüne protokol üyeleri tarafından karanfil bırakılmasının ardından sergi gezildi. Sergiyi gezen protokol üyeleri ve anma törenine katılanlar ardından Turgut Özal müzesini gezdiler. Müze ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Defterini imzaladı.

Turgut Özal’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan anma programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ 29. yıl dönümünde 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Özal, memleketimize, ülkemize ve dünya barışına çok önemli katkısı olan büyük devlet adamıydı. Biz, 2007 yılında Ulu Caminin açılışında şunu ifade etmiştik; Bu şehir iki Cumhurbaşkanı yetiştirmiş. Biri rahmetli İsmet İnönü, diğeri rahmetli Turgut Özal. Rahmetli İsmet İnönü’nün adına bir üniversite var, Turgut Özal’ın da adına bir üniversite olması lazım. Geçmişte Malatya’da Şahabiyye-i Kübra ve Şahabiyye-i Sura medresesi olarak iki üniversite vardı. Allah’a şükür rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal adına üniversitemiz kuruldu. Bugün üniversitemizde rahmetli Turgut Özal’ı yâd ediyoruz. 

Rahmetli Özal, 13 Ekim 1927 yılında dünyaya geldiğinde annesi Hafize Özal’ın mihmandarlığında ilkokul, ortaokul ve daha sonrada lise ve üniversite ile birlikte de Türkiye’deki bürokrasi hayatına atıldı. Devlet Planlama Teşkilatı, hazine, buralarda önemli görevler ifa etti. Devlet adamı ve devlet ahlakını kendisine rehber edindi, şiar edindi. 1982 yılında Anavatan Partisini kurması ve 1983’te Anavatan Partisinin vatandaşın büyük teveccühüyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başbakanı olarak memlekete hizmet etti. 5,5 yıllık zaman zarfı içerisinde Türkiye tabiri caizse öyle hızlı bir trend yakaladı ki bizden önde olan Avrupa’yı geçme pozisyonuna geldi. Gerek telekomünikasyon konusunda, gerek bilişim konusunda ve gerek elektriğin bütün yurt sathına yayılması ve teknolojik gelişmelerin en üst seviyede sergilenmesi, oto yolların yapılması başlangıcı rahmetli Turgut Özal zamanında olmuştur. Rahmetli Özal hasbi olduğu için bu kadar eserleri bırakmak kendisine naip oldu. Kendilerini rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Turgut Özal’ın açmış olduğu bu çığırda bizlerde geleceğe Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlamaya, ülkemize de geçmişine layık geleceğe hazırlamaya gece gündüz demeden, durmadan çalışmak zorunda olduğumuzu, hasbi olarak bu konuda iyi niyetle yola devam etmemiz gerektiğini ifade ediyorum” diye konuştu. 

Başkan Gürkan, Turgut Özal Üniversitesinde gerçekleştirilen anma programının ardından Turgut Özal Cami’nde merhum Özal için okutulan Mevlid programına katıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN