'Acil Yardım Bekliyoruz' 'Donmak Üzereyiz!'

Depremden dolayı evlerinin ağır hasar aldığını ve 20'ye yakın evin yıkıldığını belirten Elazığ'ın Arıcak İlçesi'ne bağlı Üç Ocak Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar yardım çağrısında bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Köylerinin  oldukça zor durumda olduğunu  yollara düşen kayalıklardan kaynaklı ulaşımın olmadığı belirten yöre halkı , AFAD ekiplerinin gidemediğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik deprem Elazığ'da da ağır hasara yol açtı. Enkaz altından kurtarılan bir baba yardım çağrısında bulundu. Köylerinin  oldukça zor durumda olduğunu ve AFAD dahil hiçbir yardım gitmediğini belirten baba yetkililere seslendi.

"YETKİLERDEN ACİL YARDIM BEKLİYORUZ"

Gazetemiz haber merkezine ulaşan Elazığ'ın Arıcak İlçesi'ne bağlı Üç Ocak Beldesi'nde yaşayan baba Yahya Pekaydın, evlerin depremden dolayı evlerinin ağır hasar aldığını ve 20'ye yakın evin yıkıldığını belirterek, "150 haneli köyümüzde burada insanlar çok zor durumda, evlerimiz yıkıldı.

Yetkililerden hiç kimse gelmedi, evlerimize giremiyoruz, çocuklarımız çok küçük, yaşlılarımız ve engellilerimiz var, kendi imkanlarımız ile çadırlar yapıp orada kalıyoruz" dedi.

"SOĞUKTAN DONMAK ÜZEREYİZ"

Elazığ'ın Arıcak İlçesi beldesinde yaklaşık 1.5 m yakın kar olduğunu ve ulaşımın tamamen kısıtlı olduğunu aktaran baba Yahya Pekaydın, "Köyümüzde ulaşım ve iletişim sıkıntısı çekiyoruz.” dedi

CAN KAYBIMIZ YOK AMA YARALILARIMIZ VAR

Acil yardım beklediklerini belirten Pekaydın, şu ifadelere yer verdi, ” Can kaybımız yok ama yaralılarımız var yetkililerden acil yardım bekliyoruz.

BİZE KONTEYNER GETİRMELERİ LAZIM

ÇADIRLAR ÇOK SOĞUK DONMAK ÜZEREYİZ

Bize konteyner getirmeleri lazım çadırlar çok soğuk donmak üzereyiz. Perişan haldeyiz, lütfen yetkililerin acil gelmesi lazım. Lütfen ekip yönlendirmesi sağlayın, sesimizi duyurun" ifadelerini kullandı

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN