Balıkçılar Sezonu Kapatıyor

15 Nisan başlayacak olan av yasağı ile balıkçılar sezona veda edecek. Elazığ'daki balıkçı esnafları sezonun pek iyi geçmediğini söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

ET FİYATINA GÖRE UYGUN
1 Eylül itibariyle balıkta av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlara gelmeye başlayan balık çeşitleri bu yıl ne satıcısının ne alıcısının yüzünü pek güldürmedi. 500 liraya yaklaşan kırmızı et fiyatlarına nazaran yine uygun olarak tezgahlara çıkan balık çeşitleri azda olsa tercih edildi.

15 NİSAN'DA KAPANIYOR
Balığın çeşit olarak bol olduğunu fakat satışların düşük kaldığını belirten Kapalı Çarşı balıkçı esnafı, "Geçen yıl palamut bu yılda hamsi de kısman bolluk yaşandı. Fakat fiyatlar dengesiz gidince vatandaşlar azda olsa balık alabildi. Et ve beyaz et fiyatlarına nazaran bu yıl balık çeşitleri uygun fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı. Bazı arkadaşlarımız işlerinden memnun kaldı, bazıları ise iş yapamadı. Vatandaş ise kesesine göre alışverişini yaptı. Şimdi yine 15 Nisan itibariyle av yasağı başlayacak bizlerde sezonu kapatacağız" dediler.

TEZGAHTA KALACAK BALIKLAR
15 Nisan’da yürürlüğe girecek av yasağıyla birlikte hamsi, istavrit, mezgit, barbun gibi balıkların tutulması yasaklanırken, tezgahları ise somon, alabalık, levrek, çipura ve tatlı su balıkları yer alacak.

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN