Başkan Gündüz, Kadınlarımız Sanılanın Aksine Her Yerde ve Her Zaman Çok Güçlüdür.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Aslı Gizem Gündüz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebeti İle Bir Basın Açıklaması Yaptı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Aslı Gizem Gündüz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebeti İle Bir Basın Açıklaması Yaptı.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Gündüz yaptığı açıklamada; Aslında Kadınlarımıza Değer Atfetmeyi Yalnızca Bir Güne Sığdırmak Haksızlık Olacaktır.

Genel Başkan Gündüz Yaptığı açıklamada; Yeri Geldiğinde Bir Anne, Bir Eş, Bir Evlat, Bir Kardeş, Bir Komşu, Arkadaş Olan Kadınlarımız Her Şeyden Önce Yaratılmışların En Şereflisi Olan İnsandır. Aslen Kadınlarımızı Erkeklerden Ayıran Tek Şey Belki De Fizyolojik Anlamda Yaradılış Farklılığıdır. Bunun Dışında Bizleri Farklı Kılan Aslında Pozitif Yanlarımızdır. Bizler Merhameti Erkeklerden Daha Çok İçinde Barındıran Bir Yapıya Sahip Olsak da; Bu Yapımız Bizi Güçsüz Kılmamaktadır. Bizler Bilinenin Aksine; Bir Erkeğin Yapabildiği Hemen Hemen Tüm İşleri Yapabilmekteyiz. Gücü Kendi İçimizde Barındırıp Kimseden Destek Almadan Yaptığımız Tüm İşleri Özveri İle Yapmaktayız. 

Aslında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Olarak Zikrettiğimiz Bu Günde Görüyoruz Ki Kadınlarımız Her Alanda Emekçidir. Bizim Kadınlarımız Yeri Gelir Ailesi, Çocukları İçin Emek Verir, Yeri Gelir Vatan İçin Emek Verir, Yeri Gelir Kurtuluş Savaşında Cepheye Mühimmat Taşır, Yeri Gelir 15 Temmuzda Tankların Karşısına Çıkar. Yani Kadınlarımız Sanılanın Aksine Aslında Her Yerde ve Her Zaman Çok Güçlüdür. 

Bizler Eşrefi Mahlûkat Olarak Yaratılmışların En Şereflisiyiz. Bakın Burada Kadın Ya Da Erkek, Genç Ya Da Yaşlı Denmiyor; İnsan Deniyor. 

Kadınlarımız Yıllardan Beri Belki de Hak Ettikleri Değeri ya Hiç Göremediler ya da Çok Azını Gördüler. Hatta Öyle Ki Bırakın Değer Görmeyi; Çoğu Zaman Akıl, Vicdan ve Hukuk Dışı Birçok Muameleye Maruz Bırakıldılar. 
Maalesef Birçok Kadınımız Çoğunlukla Yakınlarının İnsanlık Dışı Muamelesine Maruz Kaldılar. Hatta Maalesef Ki Birçok Kadınımız Yine Bu Haksız Muamele Sonucu Hayatını Kaybetti.
Kadına Kalkan Her El, Tüm İnsanlığa Kalkmış Demektir. Kadının Onuruna, Haysiyetine Yönelik Her Türlü Saldırı, Tüm İnsanlığa Yapılmıştır. Özellikle De Sırf Kadın Olduğu İçin Öldürülen Her Kadınla Beraber Tüm İnsanlık Da Katledilmiştir.

Bugün Arkamda Görmüş Olduğunuz Tabuttaki Resimler Yıllar İçerisinde Öldürülen Kadınlarımızın Yalnızca Çok Az Bir Kısmını Oluşturmaktadır. Çoğunun Ortak Özelliği İse Yakın Çevresindeki Bir Erkek Tarafından Öldürülmüş Olmasıdır. Ve Maalesef Bu Yakın Çevre Çoğu Zaman Baba, Eş, Kardeş Olmaktadır. Maalesef Belki De Güvendiğimiz, Başını Omzuna Yaslayıp Destek Alabileceğimiz En Yakınlarımızdan Gelen Şiddeti Maalesef Yadsıyamayız. Bu Şiddetin Temelinde Aslen Gördüğümüz Şey; Çoğunlukla Cahilliktir. Kadını Ve Erkeği Diğer Tüm Vasıflarından Önce İnsan Olarak Görmeyen Herkes, Ortaçağ Avrupasının Cahiliye Dönemi Seviyesinin Ötesine Geçememiş Demektir. Dünya Bu Karanlık Dönemi Geride Bırakalı Bu Kadar Zaman Olmuşken Hala Kadın Cinayetlerinin Bu Denli Gerçekleşmesi Bizler İçin Utanç Kaynağıdır.

Bizler Burada Bu Açıklamaları Yaparken Maalesef Bir Yerlerde Bir Kadın Cinayeti Daha İşlenmemesi İçin Elimizden Gelen ne Varsa Yapacağımıza Söz Veriyoruz. 
Dünyamızın Yarısını Oluşturan Kadınlarımızın Fikri Ve Duygusal Katkısını Karar Mekanizmalarımıza Hakkıyla Katabildiğimiz Zaman Gerçekten Dünyamızın Daha Güzel Bir Yer Olacağı Aşikardır. 
Bugün Kanunda Yapılan Birçok Değişiklik Uygulamaya Etkin Bir Biçimde İşlenildiği Takdirde Bir Nebze Olsun Kadınlarımız Daha Güçlü Olacak ve Bu Denli Can Kayıplarımız Olmayacaktır, Kanaatindeyim. Bugün Uzaklaştırmalar Aldığı Halde Kadınlarımız Hayatını Kaybediyorsa Burada Bir Sorun Var Demektir Ve Aslen Bu Sorun Belki De Kanundan Kaynaklı Değil Uygulamaya Zerk Etmiş Bir Sorunun Neticesidir.
İşte Tam Da Bu Anlamda Bu Hususun Giderilmesi İçin Devletimizin Yapmış Olduğu Kanuni Değişikliklerin De Hayata Geçirilip Uygulamada Etkin Bir Biçimde Yer Alması Ve Daha Fazla Can Kaybı Yaşanmaması İçin Elimizden Geleni Yapacağımıza Öncelikle Şahsım Adına Ardından Da 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Derneği Olarak Tüm Yol Arkadaşlarım Adına Söz Veriyorum.
Son Olarak Sözlerimi Şu Şekilde Bitiriyorum: Kadınlar İnsandır, Bizlerse İnsanoğlu. 
Hepinize Çok Teşekkür Ederim. 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN