Bir öğretmenin Özverisi ve Vizyonu, Bir Okulu Değiştirdi

Arıcak - Ormanpınar İlkokulu 3. sınıf öğretmeni Osman Yıldız'ın okula adanmışlığının yansıması, okula farklı bir anlam kazandırdı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Okul yönetimi ile uyumlu ve senkronize çalışmaları kapsamında,  Ormanpınar İlkokulu’na “Matematik Atölyesi” kazandırdı.

Matematik Atölyesi, matematik konuları ve kazanımlarına uygun olarak hazırlanmış...
Okulda kullanıma sokulan “Matematik Atölyesi” öğrencilerde; yaparak yaşayarak öğrenmeyi  esas alarak soyut olan matematik konularını somut hale getirerek bilgileri kalıcı hale getirmek yönünde büyük bir fark yarattı.

Sohbet anında öğretmenimizin, okul yöneticilerinin anlatımlarında; 
Öğrenci merkezli eğitimi baz alarak ve öğrencilerin ilgi, tutum ve ihtiyaçlarını önemseyerek atölyemizi oluşturduk ve amacımız öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerini kendilerinin oluşturmasını sağlarken, öğrencilerin atölyenin tüm etkinliklerine aktif olarak katılmalarını mümkün kıldığını,

Bu uygulamayla;, öğrencilerimize 21.yy becerileri olan; sınıflama, sıralama, problem çözme, kritik düşünme, yaratıcılık, işbirliği, iletişim, üretkenlik ve matematik okuryazarlığı vb. gibi becerileri kazandırmak yönünde emsallerinden daha farklı bir imkan sağladığını,

Bilinçli bir uygulama sürecinde; öğrencilerimizin neden-sonuç ilişki becerilerini geliştirerek tümevarım, tümdengelim, akıl yürütme vb. gibi becerilerini kazandırdığının coşkusunu yaşayan ve bu katkıyla mutlu olduğu beden diline yansıyan öğretmenimizi ve bu süreçte değerli öğretmenimize destek veren yöneticilerimizi Harput Sancak Haber sitemiz adına tebrik ediyor, “İyi ki Varsınız” diyoruz.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN