'CADDELERDEKİ PARK DENETİMİ ZABITAYA VERİLMELİ'

İlimizdeki Trafik sorunun çözümü eğitim ve ciddi denetimlerle çözülür. Trafik kazaların azaltılabilmesi için ilk şart insanları trafik konusunda bilinçlendirmek ve eğitmektir

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İlimizdeki Trafik sorunun çözümü eğitim ve ciddi denetimlerle çözülür. Trafik kazaların azaltılabilmesi için ilk şart  insanları trafik konusunda bilinçlendirmek ve eğitmektir. Trafik kurallarına uyumu sağlamanın önemli bir unsuru eğitimdir. Eğitilmiş insan toplum kurallarına uyan insandır. Trafik eğitiminde sürücülerde beklenilen yönde değer tutum ve davranış değişikliğinin sağlanması  ve insanlarımıza yeni bir bakış anlayış ve uygun ahlaki değerler kazandırılması için programlarında yenilenmesi kaçınılmaz olmuştur. Trafik sorununa çözüm getirilmesi demek insan unsuruna yatırım yapılması demektir.

İlimizde trafik ile ilgili denetimlerin çok zayıf işlediğini görmekteyiz. Trafik polislerinin günde birkaç saat denetim yaptıklarını geriye kalan zamanda caddelerde otopark görevlisi gibi araçların park sürelerini tuttuklarını, uzun süreli park eden araçlara trafik cezası uyguladıklarını hepimiz bilmekteyiz. Denetimler konusunda kısacası trafik polisi sayısı arttırılarak sadece denetim kısmı tarafına verilmelidir. İl Valiliğimizin caddelerdeki otopark denetimlerini Emniyet Müdürlüğünden alarak belediye personeli olan trafik zabıtalarına verilmesi gerekmektedir.  

Vali konağının önünde bulunan EDS (Elektronik Denetleme Sistemi)’ nin şehrin bir çok yerine özelliklede Malatya caddesinde bir çok noktaya yerleştirilmesi gerekiyor. Yayaya çarpmalar ve ölümlü kazaların bir çoğu bu noktada meydana geliyor. EDS sisteminin Malatya caddesinde bir çok noktada bulunması sürücülerin bu güzergahta yavaş gidecekleri anlamına geliyor. Buda bu güzergahta oluşan kazaların azalmasını sağlayacaktır. Zübeyde hanım caddesindeki EDS sisteminin faaliyete geçtikten sonra sürücülerin burada hızlarını azalttıkları ve kazaların azaldığını görmekteyiz. Aynı sistemin Elazığ’ ın bir çok noktasında hayata geçirilmesi gerekiyor. Buda bu güzergahı kullanan sürücülerin daha dikkatli ve yavaş araç kullanmalarını sağlayacak. Böylelikle ilimizde kaza oranı da azalacaktır.

 

                          Halil SARAÇ

           İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı

Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN