Elazığ Milletvekili Açıkkapı: Gençlerimizin Talepleri Her Zaman Önceliğimizdir

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, üniversite öğrencilerinin yurt taleplerinin çözümü ve Elazığ'daki yurt kapasitesinin artırılması yönünde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ'da AK Parti hükümetleri döneminde yurt kapasitesinin her eğitim-öğretim döneminde artış gösterdiğine dikkat çeken Açıkkapı, mevcut kapasitenin 9.485 olduğunu ve an itibariyle KYK yurtlarının tamamının yurt kazanan öğrencilere tahsis edildiğini söyledi.

Milletvekili Açıkkapı, "Üniversite öğrencilerimizin eğitim hayatlarındaki başarısı için gerekli tüm destekleri sağlama konusundaki kararlılığımız tamdır. Gençlerimizin bu süreçte rahat, güvenli ve konforlu bir ortamda öğrenim görmeleri bizim için her zaman önceliktir. Onların eğitim sürecini destekleyecek her türlü talebin yanıt bulabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz " şeklinde konuştu. 

Açıkkapı, ayrıca, sınıf tekrarı yapan, formasyon eğitimi alan öğrenciler ile Elazığ'da ikamet eden öğrencilere yönelik olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt İdare Birimi'ne başvurmaları halinde, alternatif konaklama çözümlerinin sunulacağına dikkat çekti.

Elazığ Milletvekili, "Elâzığ'mızda yurt kapasitemiz her geçen gün artıyor.  Her öğrencimize uygun bir yurt ortamı sağlama konusundaki kararlılığımızı sürdürmekteyiz. Bu bağlamda, yurtlarımızın tam kapasite olduğu bu süreçte alternatif konaklama seçenekleri ile de gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Açıkkapı, sosyal medya hesabından GSB verilerine dayanarak yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

GSB Elâzığ yurtlarımıza 2023-2024 eğitim yılı yurt  başvurusu yapan 4478 öğrencinin tamamı yerleşmiştir. 

GSB Elâzığ yurtları kapasitesi 9485 olup kapasitenin tamamı yurt kazanan öğrencilerimize tahsis edilmiştir.

Başvuru hakkı olmayan: Sınıf tekrarı yapmış öğrenciler, formasyon öğrencileri ve ikâmetgahı Elâzığ’da olan öğrenciler Gençlik ve Spor  İl Müdürlüğümüz Yurt İdare Birimine başvurmaları halinde, alternatif yerlere yerleştirilecektir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN