Karslı: 'Memleketin dertlerini dert edinerek çıktık yola'

Ege'de seçim çalışmaları için şehir şehir gezen Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı Dönüşünde yaptığı açıklamalarda halkın çözüm arayışının Merkez Parti'nin ilkelerinden geçtiğini belirtti. Ege seyahatlerinden olumlu geri dönüşler alan Merkez Parti ekibi yoğun çalışmalarına devam ediyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türkiye de mevcut siyasi partilerin sorunları çözmedikleri için Merkez Parti’yi kurduklarını belirten Karslı, her anlamda farklı bir parti olduklarını, ahlak ve hukuk temeli üzerinden milletin menfaatlerini korumak için yola çıktıklarını söyledi.

Karslı açıklamalarında çeşitli konulara değindi:

“Siyasetin maksadı memleketteki sorunları çözümlemektir.Türkiye’de yapılan siyaset insanları bir yerden bir yerlere taşıma vesilesi oldu. Kurumlar çalıştırılmıyor, esnaf, sanayici, emekli, işçi, işsizlik ve terör sorunları sürüyor

Bugün ülkemizde kamu kurum ve kuruluşları devlet için değil hükümet için çalışıyor. En son örneği Ağrı olayında gördük. Zira TSK’yı bile oy toplama malzemesi yaptılar. Yanı sıra MİT. Milli İstihbarat Teşkilatı hükümet için çalışıyor.

En önemli meselemiz terör. Terörle kendini ifade eden bir siyasi parti bakınız hangi noktaya gelmiş. Seçimin kilit noktası oldu. Öyle çalışıyorlar ki dağda PKK, şehirde KCK, mecliste HDP sınırın ötesinde PYD. Akp’den kurtulmanın çaresi olarak düşünülüyor şimdi. Zaten bu siyasi parti Akp’yle birlikte çalışıyor, onun ortağı. Türkiye de mevcut siyasetin içerisindeki partiler sorunları çözmedi. Artmasına neden oldular. Biri dini, birisi laikliği , birisi Türk, diğeri Kürt milliyetçiliğini kullanıp korkuları ekiyor.

Bu seçim değişik bir seçim. Türkiye’nin dertleri çok. Güneydoğuda PKK ile devlet birlikte esrar tarlaları ekiyor. Devletin haberi olmadan esrar tarlası ekilmez. Milleti bölmeyi kendilerine meslek edinmiş partiler var. Merkez Parti olarak başlarken önce insan dedik ve herkesi bir aile gibi kabul ederek büyüyeceğiz dedik. Biz ise diyoruz ki milletin bölünmeye, kine ve nefrete değil, muhabbete ve problemlerin çözülmesine ihtiyacı var. İşşizine iş bulmaya ihtiyacı var. Biz memleketin dertlerini dert edinerek çıktık yola. Bütün bu dertlere son vermek için sesleniyorum:Gelin Merkez partiye oy verin. ”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN