Miraç Gecesi Süt İkramı

Peygamber Efendimizin (S.A.V), Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili bu gece (15 Mayıs 2015 Perşembe) idrak edildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Üç aylar içerisinde idrak ettiğimiz üç kandil gecesinden ikincisi olan Miraç Kandili, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakk’ın daveti üzerine Cebrail’in (A.S.) rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya, Yüce Rabbimizin huzuruna yükselişini hatırlamak ve anlamak amacıyla kutlanıyor.

İslam ümmetine 5 vakit namaz bu gecede farz kılınırken, şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi. Ve bu gece peygamber Efendimize (S.A.V), süt ikram edildi. Bu nedenle Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi olarak 5 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz süt ikramı hamdolsun bu yıl da devam etti.

İzzet Paşa Camiinde Yatsı namazı öncesi ve sonrası tüm cemaate, Peygamber Efendimize (S.A.V), Miraç’ta ikram edilen süt hürmetine, gül suyu ve taze süt ikram ettik.

Bu vesileyle Ülkemizin ve İslam Âlemi’nin Mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ederiz.


 


 

Recep KOCA

Anadolu Gençlik Derneği

Elazığ Şube Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN