MÜSİAD DOST MECLİSİ BASIN BÜLTENİ‏

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) ELAZIĞ ŞUBESİ BU HAFTAKİ DOST MECLİSİ TOPLANTISINA FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOKENT MÜDÜRÜ PROF.DR. ERHAN AKIN KONUK OLDU.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ şubesi bu haftaki Dost Meclisi toplantısına Fırat Üniversitesi Teknokent Müdürü Prof.Dr. Erhan Akın Konuk oldu.

 

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, “Teknokentler, bugün ülkemizde teknolojiye ayak uydurmak, artan beyin göçünün azaltılmasını sağlamak ve ülke gelişmişlik seviyesinin arttırılmasını temel amaç edinen merkezlerdir. Teknoparkların, yoğun sanayi kollarının bulundukları yerlerde güçlendirilmesi, yeni bölgelerde sanayi gelişiminin desteklenmesi, yenilikçi çalışmaların gerçekleştirilmesi ve uluslararası alanda rekabet gücünün yükseltilmesi için daha çok desteklenmesi ve var olan sorunlarının acilen giderilmesi gerekiyor.”dedi.

 

Fırat Üniversitesinde teknokent kurma çalışmalarının 2001 yılına kadar uzandığını, 2006 yılında Ankara'da yapılan geniş katılımlı toplantıda bu fikrin olgunlaştığını, hazırlanan kuruluş dosyasının 2007 Nisan ayında Bakanlar kurulunda onaylandığını aktaran AKIN, araya giren rektörlük seçimleri ve çeşitli hazırlık süreçlerinin ardından 2009 yılında Fırat Teknokenti kurduklarını ifade etti.

 

 

Fırat Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan AKIN, teknokentlerde bilginin ticarileştirilmesi, yenilikçi teknolojik ürünler üretilmesi gibi kavramların üniversitelere yakın olan ortamlarda uygulama bulduklarını söyledi. Türkiye’de 35 tane bulunan Teknoloji Geliştirme Merkezinin 21 tanesi faal durumdadır. Bunlardan biri de Fırat Teknokent'tir. Fırat Teknokent’te yer almak isteyen firmaların internet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesini sağlayan Fırat Teknokent’in ekonomik büyümenin çok önemli bir destekçisi olduğunu belirterek, FIRASET Projesi’nin girişimcilik desteklerinin yanı sıra sağladığı üniversite ve sanayi işbirliğinden ötürü bölgenin en değerli projesi olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN