Sivrice'de 2. Geleneksel Bisiklet ve Yamaç Paraşütü Şenliği Yapıldı

Sivrice Belediyesi ve Genç Elazığlılar Derneğince organize edilen 2. Geleneksel Bisiklet Yarışı ve Yamaç Paraşütü Şenliği Türkiye genelinden 35 bisiklet yarışçısı ve 80 yamaç paraşütçüsünün katılımı ile yapıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bisiklet ve yamaç paraşütü şenliğine Vali Yardımcıları Üzeyir Yılmaz ile Zekeriya Göker, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem; “Bugün gerçekten Sivrice için çok güzel bir gün. Sivrice, Doğuda turizm için gerçekten biçilmez kaftan. Kayak merkezi, gölü, dağı, batık şehriyle gerçekten hem ilçe turizmini, hem doğa turizmini hem spor turizmini bünyesinde barındıran güzide ilçelerin başında geliyor. Ben Genç Elazığlılar Derneğine ve kıymetli Belediye Başkanımıza bu organizasyonu tertip ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl yamaç paraşütü ve bisiklet yarışının ikincisini düzenlediklerini belirten Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise, “Gerçekten bizler gençliğe yön vereceğiz. Gençlik bizim geleceğimiz. Sporcuyu çok iyi yetiştirmemiz lazım. Yani birincilikleri ilçemizden, ilimizden, ülkemizden çıkartmalıyız. Onlar da bizi Avrupa’da temsil etmeleri lazım. İstiklal marşımız her yerde söylenecek, Türk bayrağımız her yerde dalgalanacak. Sivrice doğal güzellikleri olan bir ilçemiz” diye konuştu.

60 kilometrelik Hazar Gölü manzaralı parkurunda pedal çevirerek yarışan bisiklet yarışçılarından dereceye girenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte çeşitli yarışmalar, feribot gezisi ve paramotorla uçuş yapıldıktan sonra Elazığ Devlet Korosu tarafından verilen konserle şenlik sona erdi.

Program kapsamında yapılması planlanan yamaç paraşütü ise  olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN