TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje Sergisi Açıldı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı TÜBİTAK proje sergisi 31 Mart Perşembe günü okul pansiyonu bahçesine açıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 23 proje ( 7 Araştırma, 3 İnceleme 14 Tasarım ) 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilenmektedir. Projelerin hazırlanmasında 23 öğretmen, 70 öğrenci görev aldı. 

Düzenlenen fuarda öğrenciler büyük bir özveri ile hazırladıkları projelerini katılımcılara anlattılar ve uygulamalı projelerini de proje stantlarında uygulama yaparak sonuçlarıyla birlikte izleyicilere aktardılar.  

Eğitim öğretimin en büyük amaçlarından bir tanesinin öğrencilerin bilimi kendilerine rehber edinen, düşünen, araştıran bireyler yetiştirmek olduğu bilinmektedir. Bu proje çalışmalarının da özellikle bu amaca ulaşma yönüyle çok değerli faaliyetler olduğu, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin iz bırakan, emek yoğun çalışmalar arasında yer aldığı genel kabul gören bir yaklaşım olduğu bilinmektedir. Öğrencilerimiz bu çalışmalarda yer alarak kendilerini geliştirmektedirler. 

Bu vesile ile TÜBİTAK 4006 proje yürütücümüz Mehmet KAVAKLI’ya, birbirinden yenilikçi projelere imza atan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve fuara katılan misafirlerimize teşekkür ederiz. 

(Fuar açılış programına Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Metin ÖZGEN, Eğitim BİR-SEN 1 nolu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ, Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi çalışanları, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.) 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN