Türeli, 112 acil servis hizmetlerinde taşeron şoför kullanılmasını Meclis gündemine taşıdı

İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 112 Acil Servis hizmetlerinde 'taşeron şoför' uygulamasının giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek, 'İnsan yaşamının kurtarılmasında son derece önemli olan 112 acil servis hizmetlerinde hangi

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

 

 

İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 112 Acil Servis hizmetlerinde “taşeron şoför” uygulamasının giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek, “İnsan yaşamının kurtarılmasında son derece önemli olan 112 acil servis hizmetlerinde hangigerekçelerle taşeron şoför tercih edilmektedir?” sorusunu yöneltti.

Türeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Sağlık Bakanlığı 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılan ambulanslarda çalışacak şoförlerin taşeron firmalardan getirilmesinin sektörde tartışmaya neden olduğunu ifade etti.

“Nitekim Sağlık Sen İzmir Şubesi yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda ‘acil sağlığın taşeronu, hayatın pazarlığı olmaz’ diyerek durumu kamuoyu gündemine taşımışlardır” diyen Türeli, şunları kaydetti:

“Sendika yetkilileri, ‘Ambulanslarda şoför alımının taşeron firmalardan yapılmasının vatandaşlar için hayati derecede önemi olan 112 Acil Servis hizmetlerindeki kaliteyi düşüreceği’ yönündeki endişelerini dile getirmişlerdir.

Diğer taraftan, insan yaşamının kurtarılmasında son derece önemli olan bir sistemde taşeron çalışan ve kadrolu çalışanların birlikte istihdam edilmesinin iş barışı ve huzuru açısından telafisi güç sıkıntılara neden olabileceği dile getirilmektedir. Acil servis hizmeti ticari bir faaliyet değildir, sağlık sistemine kar amaçlı yaklaşmak yanlıştır. Bu işin diğer önemli bir boyutu da şu dur; kadrolu şoförler aynı zamanda tıbbi müdahalelerde yetkin kişilerdir, sağlıkçıdır yani. Siz ambulanslardan bu şoförleri uzaklaştırınca hastaya müdahale edecek sağlıkçı sayısını da azaltmış oluyorsunuz.”

-“Ambulans şoförlüğü yan iş mi?”-

Türeli,  112 Acil Servis ambulanslarında taşeron şoför uygulamasını TBMM gündemine taşıdığı önergesinde şu sorulara yer verdi:

-İnsan yaşamının kurtarılmasında son derece önemli olan 112 Acil Servis hizmetlerinde hangi gerekçelerle taşeron şoför tercih edilmektedir?

-112 Acil Servis hizmetlerinde kadrolu şoför uygulamasından neden vazgeçilmektedir?

-Sağlık Bakanlığı bünyesinde “ambulans şoförlüğü” asıl iş olarak algılanmamakta mıdır?

-Taşeron firmalardan getirilen ambulans şoförlerine konuya ilişkin hizmet eğitimi verilmiş midir?

-Aynı işi yapanların iki farklı kadroda, farklı koşullarda çalıştırılmasının iş yerinde iş barışı ve huzuru açısından neden olacağı sıkıntıların telafisine yönelik olarak çalışma yapılması düşünülmekte midir?

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN