Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel El Sanatlarından 'Çit (Tahta) Baskıcılığı' ve ' İğne Oyası' kurs sonunda düzenlenen sergi açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk yaptı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Sergi açılışına Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özcan Yalçın, Halk Eğitim Müdürü Kazim Atıcı, Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenler ile kursiyerler katıldı.

Sergiyi gezerek el emeği göz nuru ile yapılan eserleri inceleyen Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin ÖZTÜRK; “Harput’tan beri geleneksel olarak üretilen çit baskıcılığı tekniğiyle üretilen eserler artık gelişen teknoloji ile birlikte yok olmakta iken açmış olduğumuz geleneksel el sanatları kursuyla usta öğreticeler yetiştirmeyi ve bu öğreticiler aracılığıyla da unutulmakta olan el sanatlarımızı geleceğe taşımayı hedefledik. Bu kursun 45 gün sürdüğünü ve kursa katılan kursiyerlerden 10 kursiyerin belge almayı hak ettiğini belirterek, bu sergiye teşrif ettiklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN