Üstad Necip Fazıl Elazığ'da Anıldı

Büyük şair ve dava adamı Necip Fazıl Kısakürek vefatının 32. yıldönümünde, Elazığ Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)'nin düzenlediği 'Yaşayan Necip Fazıl, Şahlanan Büyük Doğu' konulu .....

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Büyük şair ve dava adamı Necip Fazıl Kısakürek vefatının 32. yıldönümünde, Elazığ Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)'nin düzenlediği 'Yaşayan Necip Fazıl, Şahlanan Büyük Doğu' konulu panelle anıldı.
Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, STK Platformu dönem sözcüsü İbrahim Bahşi, MTTB Elazığ Şube Başkanı Ali Özgül, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Taylan Özdal,  STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Panele konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Av. Haki Demir, 'Büyük Doğu Mücadelesi' konulu bir konuşma yaptı. Daha sonra söz alan Yazar Mustafa Yazgan ise üstadın gençlik yıllarından itibaren yaşamından kesitlere yer verdiği konuşmasında,"Necip Fazıl gençlik yıllarında kaleme aldığı şiirlerle İstanbul'da 'Genç Şair' olarak tanınırdı. İstanbul O'nun şiirleriyle coşardı. Ama o dönem şiirlerinde dünyevilik konular hâkimdi. Abdulhakim Arvasi Hazretleriyle yolları buluştuktan sonra büyük bir ruh inkılabı yaşamıştır ve genç şairin adı Mistik Şair oldu. Sonradan da unutulmaya mahkûm edildi. Çünkü onun fikirleri Türkiye'nin bugünlere uzanan tarihinde etkili olacak bir aksiyon fikriyatıydı" diye konuştu.
Panel, konuşmacılara ve Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas'a katkılarından dolayı plaket verilmesinin ardından Araştırmacı Yazar Av. Haki Demir'in kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN