Abdullahpaşa'daki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Büyük Oranda Bitti

Elazığ Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrin farklı mahallelerinde inşasına başlanan depreme dayanıklı konutlar, hızlı bir şekilde tamamlanarak hak sahiplerine teslim ediliyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları, şehrin farklı mahallelerinde devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi’nin ilk olarak Karşıyaka Mahallesi'nde TOKİ ile yaptığı protokol çerçevesinde 6 hektarlık alanda 439 konutun inşası hızlı bir şekilde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti.

ÇALIŞMALAR %80 ORANINDA BİTTİ

Elazığ Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün Abdullahpaşa Mahallesi’nde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında ise 160 daire ve 20 ticarethanenin inşa çalışmaları devam ediyor.

Her biri 3+1 şeklinde brüt 135 metrekare olarak depreme dayanıklı radye temel üzerine projelendirilen dairelerin kaba inşaat çalışmalarını tamamlayan ekipler, ince işçilik çalışmalarını ise hızlı bir şekilde tamamlayarak bu yıl içerisinde hak sahiplerine dairelerini teslim etmeyi hedefliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜME KATILAN VATANDAŞLARA KİRA DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Merkez mahallelerde sürdürülen çalışmaların yanı sıra Aşağı Demirtaş köyünde 520 adet civarında müstakil konutun inşasına başlayan Elazığ Belediyesi, bu konutlardan elde edilen gelirleri ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla riskli yapısını yenilemek isteyen vatandaşlarımıza ticarethane başına 50 bin, konut için ise 75 bin TL aralığında "Hibe Şeklinde Kira Desteği” olarak sunmaya devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN