ASRİAD'dan İpek Yolu'na Ziyaret

ASRİAD'dan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'ne ziyaret

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD)Elazığ Şube Başkanı Abdülkerim Yılmaz  ve beraberindeki üyeler ile birlikte ipek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezini Ziyaret ederek bilgiler aldı.

Günümüzde en büyük gücün bilim ve teknoloji olduğunu belirten Asrın İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Abdülkerim Yılmaz, “Ülke olarak bilim ve teknoloji alanında çok büyük ve ciddi yatırımlarımız var. Özellikle tamamen yerli imkanlarla üretilen insansız hava araçlarımız göstermiş olduğu başarıyla tüm dünyanın gündeminde. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Gelecekte de bizleri aynı şekilde gururlandıracak mühendislerin, bilim insanlarının yetiştirilmesi için bizlere önemli sorumluluklar düşüyor. Bilime meraklı gençlerimize bu alanda bir yola açmak, onları bilime teşvik etmek ve bu alanda bir alt yapı oluşturmalarını sağlamak öncelikli hedefimiz. Bu merkezde eğitim gören bir çocuğumuzu, gelecekte bir bilim insanı, ülkesine yeni bir teknoloji kazandırmış bir mühendis olarak gördüğümüzde o gün asıl gururu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

2021 TEKNOFEST Yarışmasında derece alan İpek Yolu Roket takımını elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederim dedi.
Tesis hakkında ASRİAD üyelerine Bilgiler veren Eğitim Koordinatörü Uğur Hasdemir, Alanın fiziki büyüklüğü 225 bin metrekare. Bir adet ana operasyon binamız mevcut ve bu binada 56 tane atölyemiz var. Kompleksimizde yazılım, kodlama, robotik, teknik atölye, tasarım atölyesi, montaj atölyesi gibi birçok temalardan oluşan atölyelerden oluşmaktadır. 3 adet tematik eğitim ve konferans salonumuz, 500 kişilik yemekhanemiz, 500 kişilik teras alanımız bir de kütüphanemiz mevcuttur kompleksimizde. Yine ana operasyon binamızın bulunduğu mevkide, 4 bin metrekare çocuk trafik eğitim parkuru ve 2 bin metrekare alanda çocukların analitik düşünme yetisini geliştirecek 10 temada dış mekân tematik eğitimimiz mevcut. Arazimiz içerisinde Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezi bulunmakla birlikte hem en büyük mekâna sahip hem de her türlü makine ve teçhizatın olduğu bir kompleks olma özelliğine sahip burası. Merkez içinde toplamda iç mekân olacak şekilde 150 yatak kapasiteli misafirhanemiz ve genç evlerimiz bulunmakta. Bu evlerde televizyon yok, özellikle yok; çünkü gençler odada vakit geçirsin istemiyoruz, tamamen düşünme ve üretimle vakitlerini doldursunlar istiyoruz. Bina içinde sadece ortak oturma alanı var. Ayrıca tüm tesiste 12 adet 360 derece dönen mobese kamera var; kompleksimizde kör nokta yok. Alanımızda 100 kişilik de çadır kamp alanımız bulunmaktadır. Sezona göre 4 ay çadırda konaklama ile beraber 356 kişilik konaklamamız mevcut. Bu sayı kış aylarında 256 kişilik bir sayıya düşebiliyor dedi.

Bizim ana hedef kitlemiz 3 grup; 6-13 yaş, 13-18 yaş ve 18-30 yaş grubu olmak üzere 3 grup mevcut. Öğrenci olsun veya olmasın bütün çocuk ve gençlere açık bir tesistir. 30 yaş üstü hizmetimiz yok. Kampüsümüz Türkiye ve yurt dışındaki bütün projelere ev sahipliği yapacak büyük bir proje sahası olacak dedi.
Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Girişimci Kuluçka Merkezi Koordinatörü Mekatronik Mühendisi Safa Kaya ise merkezlerinde her projenin literatür çalışmasından başlayıp en son aşamasına kadar tüm ürünleri geliştirebileceklerini söyledi.

"İpek Yolu mühendisleri olarak 8 ay önce başladığımız İpek Yolu elektronik geliştirme kartının çalışmalarını bitirdik. Buradaki elektronik kartımızı tüm temel düzey robotların kodlama eğitimlerinde kullanabilir. Kartın üzerinde kullandığımız işlemciyle beraber bir evi akılı hale getirebilirsiniz. Bizim buradaki amacımız bu teknolojinin Elazığ'da ve bölgede geliştirildiğini ve bundan sonraki süreçte İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinin bu tarz çalışmalara ve arka plandaki teknolojiye hakim olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İpek Yolu olarak burada sadece eğitim vermiyoruz. Bunun yanında ulusal ve uluslararası alanlarda kendimizi göstereceğimiz bu tarz elektronik geliştirme kartlarını geliştirmeye devam edeceğiz. Bizim halihazırda en temelden alıp versiyonlaştırarak sonraki aşamalarda hem gençlerin hem de üniversite öğrencilerinin kullanabileceği ve gerçek makinelerde kullanılacak elektronik kartları geliştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız sadece bir kartı geliştirip bırakmak değil. Bundan sonraki süreçte sürdürülebilirlik kısmında da bu kartların hem önemini anlatacağız hem de eğitim verip proje geliştireceğiz. İpek Yolu markasıyla geliştirmemizin bölge ve Elazığ için anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de Ankara, İstanbul ve Kocaeli gibi büyük şehirlerde üretiliyor. Bizim amacımız, herhangi bir şehirle yarışmak değil, batıdaki teknolojilerin doğuda da geliştirilebildiğini, Anadolu'dan böyle teknolojilerin çıkabildiğini göstermek istedik" şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN