Bakan Tekin: 'Tüm Eksiklikler Giderilecek'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde önce fiziki ve maddi yatırım anlamında ihtiyaç duyulan eksiklikleri giderme çabasında olduklarını ve Elazığ depreminde yıkılan sınıfların yerine inşa edilmek üzere planlanan 67 tane projelerinin olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf  Tekin Programları çerçevesinde Elazığ’a gelen ve ilk olarak valiliği ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin burada İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgiler alan Bakan Tekin, ardından açıklamalarda bulundu.

"ELAZIĞ'DA İHTİYAÇ DUYULAN EKSİKLİKLERİ GİDERME ÇABASINDAYIZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bölgede depremde yıkılan, ağır hasar gören, yapıların analiz ve yatırım planlamalarını yaptıklarını belirterek; Cumhurbaşkanımızın talimatı yönünde ilerliyoruz. 6 Şubat depreminden önceki sınıf sayısına en kısa zamanda ulaşacağız, Gittiğimiz illerde de içinde bulunduğumuz durumu, varsa problemleri ve çözüm önerilerini paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Ödevlerimiz yapmaya çalışıyoruz. Eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı bir şekilde başlayıp devam etmesini temin etmeye çalışıyoruz. Bu çerçeve önceliğimizi 6 Şubat depremini yaşayan illerimize vermiştik. Bugün Elazığ’da da bir değerlendirme toplantısı yaptık. Deprem bölgesinde önce fiziki ve maddi yatırım anlamında ihtiyaç duyulan eksiklikleri giderme çabasındayız. Bölgede depremde yıkılan, ağır hasar gören, yıkılması gören yapıların analizini yaptık. Yatırım planlamamız yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatı yönünde ilerliyoruz. 6 Şubat depreminden önceki sınıf sayısına en kısa zamanda ulaşacağız. Bu eğitim öğretim yılına yetişmesi gereken sınıflar, bahar yarı yılına ve bir sonraki eğitim öğretim yılına yetişmesi gereken sınıflar diye bir planlama yaptık. O süreci yürütüyoruz” dedi.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN BARINMA İHTİYAÇALRINI ÇÖZECEĞİZ"

Öğretmenlerle ilgili çalışma yaptıklarını ve yer değiştirme konusunda ayrımcılık yapacaklarını söyleyen Bakan Tekin, “Yer değiştirmek, bölgeden ayrılmak isteyen öğretmenlerimize yardımcı olduk. Onların yer değiştirme taleplerinde küçük bir ayrıcalık tanıdık. Bölgede çalışmaya devam etmek isteyen öğretmen arkadaşlarımıza bu fedakarlıkları sebebi ile hizmet puanlarıyla ilgili bir ayrıcalık yapmış olduk. En önemli çalışmayı İçişleri Bakanlığımızın desteği ile 11 ilde konaklama ihtiyacı yaşayabilecek öğretmen arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için İçişleri Bakanımızı bize konteynerler organize etti. Bizde öğretmen arkadaşlarımıza tek tek konuştuk. Tüm arkadaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN