Başkan Yılmaz, Bizim gözümüz de her anne, her kadın birer kahramandır

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, 'Medeniyet birikimimizin inşasında önemli bir rol üstlenen, dünyamızı daha yaşanabilir hale getiren kadınlarımızın 8 Mart gününü kutluyorum'.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, “Medeniyet birikimimizin inşasında önemli bir rol üstlenen, dünyamızı daha yaşanabilir hale getiren kadınlarımızın 8 Mart gününü kutluyorum”.
Başkan Yılmaz Açıklamasında; Beşikten mezara kadar ihtiyaç duyduğumuz kadınlarımızın kadim kültürümüzde çok ayrı bir yeri olduğunu ifade etmek isterim. Yüce peygamberimiz Hz. Muhammet (S.V) efendimiz, “ Cennet anaların ayakları altındadır “ hadis-i şerifi ileislamın kadına verdiği değeri ortaya koymuştur. Kadın, toplumun aynasıdır. İlerlemiş, müreffeh toplumlara bakıldığında, kadının rolü daha da iyi anlaşılmaktadır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, medeni geçinen birçok Avrupa ülkesinden daha önce haklarını vermiş, kadına ve kadının yarattığı değerlere inanmış bir liderdir. Avrupa da ki birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkını kadına veren Atamız olmuştur. 
Türk kadını, her zaman erkeği ile birlikte olmuş, savaş da, barışta, yoklukta, varlıkta, kötü günde, iyi günde bu toplumun en önemli dinamiği olduğunu tüm dünya ya göstermiştir
Kurtuluş savaşımız da, kahramanlıklarıyla adlarını tarihimize altın harflerle yazdıran, Nezahatonbaş’yı, Halime çavuşu, Kara Fatma’yı, Gördesli Makbule’yi, Hafız Selman İzbelli’yi, Halide Onbaşı’yı, Tayyar Rahmiye’yi, ŞerifeBacı’yı, Çete Emir Ayşe’yi nasıl unutabiliriz? Aziz milletimizin özgür ve bağımsız yaşaması için canlarını nasıl seve seve verdiklerini, gelecek kuşaklara anlatmak bizim en başta gelen görevimizdir. 8 Mart Dünya kadınlar günü vesilesi ile bu kadın kahramanlarımızı bir kez daha, saygıyla, rahmetle, minnetle anmak istiyorum.
Günümüze geldiğimizde, uygulanan yanış politikalar yüzünden kadınlarımız ağır bir baskı ve yokluğa mahkûm edilmiş, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzler sıradan vakalar olarak görülmeye başlanmıştır. Evinde tenceresini kaynatamayan kadınlarımız için artık bıçak kemiğe dayanmıştır. İnşallah İYİ Parti iktidarında, kadınımıza sözde değil özde her türlü imkânı sağlayacağız. 
Biz inanıyoruz ki; Kadınlar ve erkekler, birlikte daha güzel, daha yaşanır bir dünyayı birlikte inşa edecektir.
Bizim gözümüz de her anne, her kadın birer kahramandır. Çünkü kahramanlarımızı o’nlar yetiştirir.
Bu vesile ile başta evlatlarını bu vatan için şehit vermiş annelerimizin, şehitlerimizin eşlerinin ve kardeşlerinin ve tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN