Elazığ Kent Konseyi Kültür-Turizm ve Sanat Çalışma Grubu 4. Toplantısını Harput'ta Yaptı.

Elazığ kent Konseyi bünyesinde kurulan Kültür-Turizm ve Sanat Çalışma Grubu dördüncü toplantısını Harput'ta gerçekleştirdi. Heyet toplantı öncesi Kültür ve Turizm Bölgesi olan Harput'ta çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

KUDEB Başkanı ve çalışma grubu üyesi Haluk Çakır’ın rehberliğinde Harput gezilerek belediye tarafından yürütülen projeler incelendi ve bu projeler hakkında bilgi verildi.

Haluk Çakır; “Belediyemizin başlattığı, yürüttüğü ve bitirdiği projeleri birlikte inceleyerek çalışma grubu üyelerimizle istişare ettik, kendilerini bilgilendirdik.  Cam seyir terasımızdan, KUDEB binamızdan, Harput girişinde bulunan Ahmed Bey Camiinin restorasyon çalışmalarından, Belediye konuk evlerinden, Hoca Hasan Hamamından, proje geliştirdiğimiz arazilerimizden ve diğer projelerimizi arkadaşlarımızla birlikte gezdik ve onları bilgilendirdik” dedi. 

Kültür-Turizm ve Sanat Çalışma Grubu daha sonra Sara Hatun Camii arkasında bulunan Telgrafçı Akif’in de görev yaptığı Telgrafhane binasında incelemelerde bulundu. Bu binanın bir önce satın alınarak aslına uygun restorasyonun yapılmasın ve daha sonra da Posta ve Telgraf müzesi olarak kullanılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.  

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, amaçlarının Harput’u dünya ve Türkiye turizmi içerisinde hak ettiği yere ulaştırmak olduğunu belirterek; “bir proje üretmek önemli olduğu kadar o projelerin takipçisi olmakta önemli. Elazığ’ımızın ve Harput’umuzun sorunlarını tespit etmek kadar onlara çözüm önerileri üretmekte önemli. Bizler yerinde inceleyerek katkılar sağlayabileceğimiz projelere neler yapabiliriz ya da tanıtımına nasıl yardımcı olabiliriz diye önemli bir geziydi bizim için. İnşallah biz de bu projelere elimizden geldiğince Kent Konseyi ve Çalışma Grubumuz olarak yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Yapıcı toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bu toplantımıza özellikle ev sahipliği yapan ETUDER başkanı ve çalışma grubu üyemiz sayın Ahmet Bulut Bey’e teşekkür ediyoruz. Yine Kültür grubumuzda yer alan Haluk Çakır Bey KUDEB adına yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirdi kendisine de burada huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

Gezi incelemelerin ardından Elazığ Kent Konseyi Kültür, Turizm ve Sanat Çalışma Grubu ETUDER binasına geçerek toplantı yaptı. Bu toplantıda; daha önceki toplantılar, Palu ve Harput gezisi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı, istişarelerde bulunuldu.
Çalışma grubu koordinatörü Prof. Dr. M. Taner Şengün çalışması başlatılan projelerle ilgili detaylar hakkında grup üyelerine bilgi verdi. 
Gündeme gelen çeşitli konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN