Elazığ,Malatya ve Adıyaman İçin Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Elazığ ve çevresinde hafta sonu kar yağışı ve soğuk hava etkisini gösterecek.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ ve çevresi kıştan etkilenmeye devam ediyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Elazığ, Bingöl , Tunceli , Adıyaman, Malatya ve Bölgesi için meteorolojik uyarıda bulundu.

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, 8-9 Şubat tarihlerinde Elazığ’nın 6 ilçesinde yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, 8 ve 9 Şubat tarihleri arasında Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

Uyarıda,  Elazığ'ın Sivrice , Maden, Arıcak,Palu ve Alacakaya , Malatya’nın Kuzey ve Güney kesimlerinde yer alan Darende, Hekimhan, Kuluncak, Arapgir, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde ,Adıyaman'ın Sincik ce Çelikhan Bölgelerinde belirtilen tarihlerde yer yer yoğun kar yağışının meydana geleceğinin tahmin edildiği belirtilerek, oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı vatandaşların ve kurumların önlem almaları istendi.

Yaklaşık 20 gün önce yağan kardan sonra havalar beli bir süre mevsimlerin üzerinde olurkan bu hafta sonu itibarıyla Malatya , Tunceli, Adıyaman ve Elazığ çevresinde kar yağışı gözlenecek.

Elazığ ve Çevresinde Kar Yağışı Yeniden Başlayacak. Meteroloji Müdürlüğü Vatandaşlara don ve buzlanma uyarısında bulundu.

Hafta sonu  Elazığ  ve çevresinde  karlı ve  soğuk  havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

MALATYA ANKARA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN