Elazığ Belediyesi'nden Ramazan Davulcularına Eğitim

Elazığ Belediyesi, kültürümüzün önemli bir parçası olan Ramazan ayının simgesi davul ve klarnet müzisyenlerine yönelik oryantasyon eğitimi başlattı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Eğitimle, vatandaşlarımızı sahur için uyandıran müzisyenlerin ses kirliliğine sebep olmadan, en uygun ritimlerle bu geleneği sürdürmeleri sağlanacak.
EBEGEM bünyesinde Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ahmet Yüce ve Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi M.Bolkar Öztekin tarafından verilecek eğitimlere, 88 müzisyen katılacak.
Eğitim öncesi düzenlenen toplantıda konuşan Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi M.Bolkar Öztekin, milli ve manevi kültürümüzün devam ettirilmesi açısından bu eğitimin büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu eğitim sayesinde müzisyenler daha düzenli ve kaliteli bir hizmet sunacaklar. Milli ve manevi kültürümüze katkı sağlayacak önemli bir hizmettir. Milli ve manevi bağları çok güçlü olan bu şehirde, verilen güzel hizmete eğitim sayesinde biraz daha estetik katmış olacağız" dedi.
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin ise yaptığı konuşmada, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında, davulcuların insanları oruca davet etmek gibi çok önemli bir görevi ifa ettiklerini kaydetti.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın talimatı doğrultusunda bu eğitimin verildiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Resul Şahin, "Başkanımız şehrimize kaliteli hizmet sunumu amacı doğrultusunda bu eğitimin düzenlenmesini istedi. Müzisyenlerimiz alacakları eğitimle önemli kazanımlar elde edecekler ve kazanımlarını şehrimize yansıtacaklar" diye konuştu.
Eğitimin ardından davulculara Elazığ Belediyesi tarafından yaka kartları verilecek.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN