Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Mahtumkulu Firaki

2024 Yılı TÜRKSOY Tarafından Mahtumkulu Firaki Yılı Olarak İlan Edildi

Başkan Akgün’den; Mekke’nin Fethi ve Yeni Yıl Mesajı

Başkan AKGÜN; “Küresel aktörlerin kontrolünde dijitalleşen yenidünya düzeninde, maddi ve manevi değerlerin sarsıldığı, ecdadın dün cephede verdiği istiklal ve istikbal mücadelesini, bugün farklı boyutlarıyla, yaşadığımız bir süreçte, yeni bir sayfanın açılacağı 2024 yılının milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.”, dedi.

Bu Proje Yüreklere Dokundu

Sivas Görsel Sanatlar ve Kültür Derneği’nin Hollanda Büyükelçiliği dört yılı aşan bir süreçte ile yürüttükleri proje kapsamında 2024 yılında Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluk anlaşmasının 100. Yılını kutlama etkinlikler kapsamında Bir asırlık dostluğu unutulmaz kılan etkinlikleri ile yüreklere dokunuyorlar.

Yeni Özbekistan’ın Yumuşak Gücü

Türkistan coğrafyasının merkezinde bulunan Özbekistan 2016 yılında göreve gelen Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in dönüşüm politikaları ile dikkatleri çekiyor.

Elazığlı Kubilay Cumhuriyet’in unutulan şehidi

Şeyh Sait isyanını üç ay önceden Atatürk’e bildiren Elazığlı başöğretmen, önce görevden alındı, sonra suç uydurmaktan hapse atıldı

İsmet Paşa İlkokulu 1-B Sınıfı Mevlana’yı Anma Haftasında Yüreklere Dokundu

Uzun yıllardır Elazığ İsmet Paşa İlkokulu’nda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Aynur Akgün yine öğrencilerini hayata hazırlama etkinlikler kapsamında, okul içi, önemli gün hafta etkinlikleri dahilinde “Mevlana’yı Anma” Haftasında 1/B Sınıf öğrencileri ile gönülleri ihya etti.

Türk-Japon Diplomatik İlişkilerinin 100. Yılında Kültür Diplomasisi

Türkiye ve Japonya’da bir yıl öncesinden başlayan çalışmalara kapsamında; her iki taraf da 2024 yılını çeşitli etkinliklerle kutlamayı arzu etmekte ve bu yılı ikili ilişkilerin daha da geliştirilebileceği bir fırsat olarak değerlendirmektedir.

5 Yıl Çalışanın Vatandaş Olabildiği Ülke

Dil kursu, üniversite ve yüksek lisans eğitimi için İrlanda’ya olan ilgi giderek artıyor.

Başkan Akgün’den : 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı, Metin Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Mesaj yayınladı.

Başkan Akgün’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin AKGÜN, “24 Kasım Öğretmenler Günü” Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

Başkan Akgün’den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin AKGÜN, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

Mihmanperest İnsanların Ülkesi Tacikistan

Asya haritasına göz attığımızda kıtanın merkezinde gördüğümüz Tacikistan’ı tanımak lazım…

Başkan Akgün, ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılını Yaşamanın Mesuliyetinin İdrakindeyiz…’

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Akgün, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Türk Milliyetçilerinin Gelecek 100 Yıl Vizyonu

Davaya Adanmış Bir Grup Nefer, “Türk Milliyetçilerinin Gelecek 100 Yıl Vizyonu” çalışmalarından başlıkları paylaştılar…

Çarı Avaz’ın Şiirleri Ankara’daki Üniversitelerde Yankılandı

Özbekistanlı şair ve çevirmen merhum Çarı Avaz Ankara’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Türk Yurdu Koleji ‘TÜRK DÜNYASI’NIN BAŞI SAĞOLSUN’ dedi.

Türk Yurdu Koleji Kurucu temsilcisi Kerim ÜNAL Milletvekili Sn. Ganire PAŞAYEVA Hanımefendi’nin vefat üzerine açıklama yayınladı

Türk Dünyası’nın Başı Sağ olsun…

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de hastanede yoğun bakıma alınan Türk Dünyası, Türk Yurdu Dostu Milletvekili Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Sn. Ganire PAŞAYEVA Hanımefendi yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

Başkan Akgün’den Mevlid Kandili Mesa

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yçnetim Kurulu Başkanı Metin AKGÜN, “Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Akgün’den; ‘Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’ Açıklaması

EKG Derneği Başkanı Akgün; “Hürriyet; ancak savaş meydanlarında kazanılan zaferlerle elde edilebilir. Toprak uğruna ölen varsa vatan olur diyerek, bizlere bir vatan, bir istiklal bırakmak isteyen, İ'la-yı Kelimetullah davasına asırlar boyu hizmet ederken, “Nizam-ı Alem” davasına adanmış tarihimizde, “Zafer Ayı” olarak nitelendirilen AĞUSTOS ayına dikkat çekti.

Toplam 225 haber.