Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ELEP’de Gündem Enerji

Elazığ Ekonomi Platformu Haftalık Olağan Toplantısını Platform Üyesi Enerji Verimliliğini Arttırma Derneği (EVADER)’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

MÜSİAD’dan İhracat Hamlesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) ve DEİK iş birliğinde 01-05 Nisan 2019 Tarihleri arasında Benin ve Togo’ya yönelik iş gezisi programı düzenlenecek olup; ikili iş görüşmeleri, kurum ve kuruluş ziyaretleri ve toplantılar gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Başkan Özeren’den: "101.GİK Değerlendirmesi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD) 101. Genel İdare Kurulu, MÜSİAD Afyon Şubesinin Ev Sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven Konuk oldu. GİK toplantısında “YERLİ İLAÇ ÜRETİMİ VE TERMAL SAĞLIK TURİZMİ FIRSATLARI” konularıyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. MÜSİAD Elazığ Başkanı Mehmet Özeren, Başkan Yardımcısı Murat Dağhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Akın ve Yıldırım Karabulut toplantıda hazır bulundu.

ELAZIĞ MÜSİAD TKDK’YI AĞIRLADI.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)Elazığ’ın Geleneksel Olarak Düzenlediği Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz konuk oldu.

Elazığ Ekonomi Platformundan açıklama…

Elazığ Ekonomi Platformu; “Biraz Tasarruf İmalata Devam ve İhracatı Arttırmak” lazım diyor.

MÜSİAD ÜYELERİNE MALİ DESTEK PROGRAMLARI TANITILDI

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD)Elazığ Şubesinin Geleneksel Dost Meclisi Toplantısına Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abvulvahap Yoğunlu Konuk oldu ve MÜSİAD Üyelerine Fırat Kalkınma Ajansının KOBİ’lere yönelik destekleri hakkında bilgiler verdi.

MÜSİAD’DA GÜNDEM TEKSTİL

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD)Geleneksel Dost Meclisi Toplatılarının Bu Haftaki Konukları SMM Tekstil Firması Genel Müdürü İsmail Şimşek ve F. Ü Makina Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hakan F. Öztop Konuk oldu

Ekonomide Toparlanma Başlıyor…

MÜSİAD Elazığ Başkanı Mehmet Özeren; Dün Açıklanan MÜSİAD SAMEKS verilerini değerlendirdi. Verilere göre ekonomimizde yavaş yavaş toparlanma sinyalleri alınmaktadır. Hükümet tarafından da her gün açıklanan yeni destek paketleri sayesinde toparlanmanın biraz daha hızlı bir ivme kazanacağını düşünmekteyiz.

Ticari Hayatta Yaşanan Sorunlar Elazığ Ekonomi Platformunda Masaya Yatırıldı

Elazığ Ekonomi Platformu(ELEP)Haftalık Toplantısını Platform Üyesi Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

ELAZIĞ EKONOMİ PLATFORMU; "KENEVİR EKİMİ ELAZIĞ DAHİL EDİLSİN"

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç, Gıda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karara göre Türkiye’nin 19 ilinde kenevir üretilmesinin açıklanmasında İlimizin olmayışı bizi üzmüştür dedi.

Başkan Kalan Asgari Ücret Değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD ) Malatya Başkanı Hüseyin KALAN yeni asgari ücrete ilişkin, "2019 yılı için önceki yıla göre yüzde 26 artışla net 2 bin 20 lira olarak belirlenen asgari ücretin tatmin edici olduğunu Söyledi.

ELEP Üyelerine SGK Destekleri ve Teşvikleri Hakkında Bilgiler Verildi

Elazığ Ekonomi Platformu Haftalık Olağan Toplantısına Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer Konuk oldu ve 2018 Yılında yapılan çalışmalar ve destekler hakkında platform üyelerine bilgiler verdi.

MÜSİAD Türkiye Başkanlarından Ortak Açıklama

Türkiye’nin 86 farklı noktasında faaliyetlerine devam eden MÜSİAD, Yeni Genel Merkez’de “Türkiye Şube Başkanları Yılsonu Genel Değerlendirme ve İstişare Toplantısı ” düzenledi.

ELEP’İN TOPLANTI KONUĞU İŞKUR İL MÜDÜRÜ ABDULLAH BALCI

Elazığ Ekonomi Platformunun Haftalık Olağan Toplantısına Elazığ İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve İş ve Meslek Danışmanı Muhammed Sadettin Güler konuk oldu.

BAKAN SELÇUK, "ÇİFT KANATLI" ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hem derslerinde başarı gösteren hem de farklı alanlardaki uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere seslenerek, "Unutmayın ki başarı elde ederek sadece kendinizle ilgili bir şey yapmıyorsunuz, sizi gören birçok gence de hayal aşılıyorsunuz ve o hayaller onların da hedefleri olmasını sağlıyor." dedi.

ELAZIĞ 1. İŞ VE İSTİHDAM FUARI AÇILDI

Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İş-Kur ve Gelecek Fuarcılık tarafından işverenlerin kalifiye eleman teminine yardımcı olmak, gençlerin iş hayatında yer almalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu arttırmak amacıyla “Elazığ 1. İş ve İstihdam Fuarı” düzenlenen törenle açıldı.

ELAZIĞ EKONOMİ PLATFORMU THY ANKARA SEFERLERİNİ TALEP EDİYOR

Türk Hava Yolları’nın Elazığ Havaalanı’na düzenlediği seferleri azaltma kararının ardından Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç bir açıklamada bulundu.

‘’ULUSAL KIRSAL AĞ ÇALIŞTAYI’’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği öncülüğünde alanda uygulamada yer alan ve akademik katılımcıların da yer aldığı geniş tabanlı katılımlı ‘’ULUSAL KIRSAL AĞ ÇALIŞTAYI’’ 10 Ekim 2018 tarihinde Kızılcahamam Patalya Termal Otelde gerçekleştirildi.

HARPUT MÜZİĞİ KONSERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Elazığ Belediyesi, Türk Musiki Federasyonu ile Elazığ Kültür ve Musiki Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Babalar Oğullar Ustalar Çıraklar Harput Müziği Konseri” hemşerilerimizden büyük ilgi gördü.

Toplam 390 haber.