Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

FKA Turizm ve Tanıtım Çalışmalarına Devam Ediyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) turizm potansiyelini ortaya çıkararak artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Kayısı Çiçeği Festivali İlk Meyvesini Verdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleriyle Kamu Kurumları, Belediyeler, STK ve (MAGTAD) Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ ilk meyvelerini verdi.

Kursiyerler meslek öğrenerek, aile bütçelerine katkı sunuyorlar

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, daire başkanlığına bağlı ve şuan aktif olarak devam eden kurs ve kursiyerlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MTÜ’den 3. Kuruluş Yıldönümü ve 19 Mayıs Kutlama Programı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 3. Kuruluş Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen programa Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Aksaç katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden 19 Mayıs Etkinlikleri 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle etkinlikler düzenliyor.

23 Farklı Noktada Atılan Havai Fişekler Geceyi Aydınlattı

Pandemiden dolayı getirilen 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı, 23 Nisan kutlamaları buruk bir şekilde kutlandı.

Kentini Bilenler Finalde Yarıştı

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu, Malatya’mızın tarihini, kültürünü ve önemli şahsiyetlerini genç nesillere tanıtmak ve Malatya ile ilgili farkındalık uyandırmak amacıyla Malatya Deniz Kitapevleri ana sponsorluğunda “Kendini Bil Kentini Keşfet” adı ile sadece Malatya temalı bilgi yarışmasının finalini gerçekleştirdi.

Penceremden Pandemi Resim Yarışması’nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Battalgazi Belediyesi’nin salgın sürecinde insanların değişen yaşam tarzlarını, alışkanlıklarını ve iletişim biçimlerini görsel sanatlar yoluyla ifade edebilmelerine destek olmak amacıyla düzenlediği “Penceremden Pandemi” konulu resim yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Araştırmacı - Yazar Süleyman Yapıcı'nın 10. Kitabı Çıktı

Araştırmacı-yazar Süleyman Yapıcı'nın, “Kültürel Dünyası İçinde PALU’DAN ESİNTİLER” isimli onuncu eseri kültür hayatımızda yerini alarak yayımlandı.

Kayısı Çiçeği Şenliği  Konukları Battalgazi’ye Hayran Kaldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Kayısı Çiçeği Şenliği' için Malatya'ya gelen acente ve tur sahipleri, gezginler ve gurmeleri, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de konuk ederek, ilçenin tarihi mekanlarını gezdirdi.

Kent Konseyi’nden 5 Kardeşe Unutulmaz Sürpriz

Malatya Kent Konseyi Engeliler Çalışma Grubu’nun organizasyonunda maddi imkânsızlıklar nedeni ile şimdiye kadar hiçbir şekilde doğum günü yapılmamış 5 kardeş için sürpriz doğum günü programı düzenlendi.

8 Mart Kadınlar Günü Birçok Etkinliklerle Kutlandı

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren meclisler ve çalışma grupları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir dizi etkinlik programı düzenlediler.

Kadınlarımız, Tarihsel ve Kültürel Hayatımızda Özel Bir Yere Sahiptir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gedik Kültür Otağında Açılan ‘Kadın Ve Hayat’ Fotoğraf Sergisini Gezdi

Kent Konseyi Gitar Kursu, Müslüm Gürses’in Şarkılarıyla Açıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi bünyesinde açılan Gitar Kursunu ziyaret ederek, vefatının 8.yıldönümünde rahmetli Müslüm Gürses’in anısına söylenen şarkılara eşlik etti.

Karabulut'tan Kızılelma’nın Yenilmez Savaşçıları Serisi

Eğitimci-Yazar Gazi Karabulut Kızılelma'nın Yenilmez Savaşçıları başlığı altında beş kitaptan oluşan bir set çıkardı.

Sosyal, Kültürel ve Gençlik Hizmetlerinde Büyük Mesafe Aldık

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyinin Kültür Ve Sanat Kursları Açılış Programına Katıldı

Tarihi Eserlerimizin Farklı Güzelliklerini Ön Plana Çıkartacak

Yeşilyurt’un Tarihi Eserleri Ve Müzeleri Fotoğraf Sanatıyla Geleceğe Taşınacak

Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kültür ve Sanat Kursları Açılıyor

Yeşilyurt Kent Konseyi, gitar, piyano, bağlama, fotoğrafçılık ve oyuncak bebek yapımı (Amigurumi) gibi kurslarla yeni yetenekleri keşfetmeye hazırlanıyor.

Toplam 624 haber.