Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

MTÜ’de Covid-19 nedeniyle “E-Mezuniyet Töreni” düzenleniyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) Covid-19 ile mücadele kapsamında bu yılki mezuniyet töreni üniversitenin Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Sanatçı Yavuz Bingöl ise e-konser verecek.

'Ben Senin Zencin Değilim' Türkçe çevirisiyle raflarda

ABD'deki homofobi ve ırk ayrımcılığı kendisi için dayanılmaz boyuta gelince Paris'te yaşamak zorunda kalan, yolu İstanbul'dan da geçen James Baldwin, yıllar sonra köklerine Harlem'e dönünce bir kitap üzerinde çalışmaya başlar.

Babalar Günü'ne özel hediye kampanyaları

Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü'ne çok az bir zaman kaldı. Bu güne özel babasına ya da babası kadar sevdiklerine, özel bir hediye almak isteyenler için Boyner, binlerce ürün seçeneğini mağazalarında ve internet sitesinde bir araya getirdiğini açıkladı.

Bu yazın modası renkli ve desenli elbiseler

Hazır giyim markası DeFacto, yaza özel elbise koleksiyonu hazırladığını duyurdu. Koleksiyonda, her rengin ruhuna özgü kesim ve desenlerle tasarlanan parçaların olduğu belirtildi.

'Yeni normal' ulusal fikir yarışmasında ele alınacak

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Çevrimiçi Platformu tarafından Yarından Sonra I 'C-19 Sonrası Mekan ve Nesne' Ulusal Fikir Yarışması düzenleniyor. Yarışmanın amacı, 2020 yılının büyük bölümünü etkileyen kişisel ve toplumsal karantina ve salgın dönemi ardından yaşanması öngörülen yeni normalde mekansal dönüşümler ve bunların nesnelere yansımasını sorgulamak. Birçok üniversiteden akademisyenlerin, mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım alanında profesyonellerin jürisinde bulunduğu yarışma katılımcılara ödüllerin yanı sıra üretim imknı da verecek.

'Rönesans Sanatı' kitabı Türkçeye çevrildi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi'nin dünyaca ünlü dizisi 'Very Short Introductions'tan çıkan kitapları Türkçeye kazandırmaya devam ediyor.

Elazığlı Eğitimci-Yazar Adnan AYDIN’dan Yeni Kitap

Elazığlı eğitimci-yazar Adnan AYDIN birinci kitabı Sessiz Çığlık Yemen’den sonra, «Uzaktaki Umutlar» kitabı yayınlandı.

MTÜ’den  online 19 Mayıs etkinliği ve konseri

Malatya Turgut Özal Üniversite (MTÜ) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, uzaktan eğitim sistemi üzerinden sohbet ve mini konser etkinliğine katıldı.

101 Yıl Önce Yakılan Özgürlük Meşalesi, Ülkemizi İlelebet Aydınlatacak

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam Ve Spor Merkezinde 19 Mayıs Bayramına Özel Gösteriler

Kitapseverler İçin Büyük Fırsat

Eğitimci yazar Gazi KARABULUT’un kitapları, Türk milliyetçiliğinin fikir babalarından Ziya Gökalp’in “Türkçülüğün Esasları” ile aynı set içinde “Kızıl Elma Kitap Seti” büyük indirimle okuyucuyla buluşuyor.

Koronavirüsün etkisiyle Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı yüzde 64 düştü

Medya takip kurumu Ajans Press, turizm ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve ITS Medya'nın dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yılın ilk 3 ayında turizm ile alakalı basına 44 bin 422 haber yansıdığı tespit edildi.

Bir Roman ve Yansımaları

• Göktuğ KARABULUT (Atatürk Üniversitesi/Hukuk Fakültesi/2. Sınıf Öğrencisi) kaleminden; George Orwell’in ‘Hayvan Çiftliği’ romanı üzerine inceleme&değerlendirme

Çocuk korosu dijital ortamda Kar adlı eseri seslendirdi

 Şef Güneş Kaya yönetiminde, 51 çocuğun oluşturduğu Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korosu TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için dijital ortamda bir araya geldi.

Evde kal Türkiye için çal yarışması kazandırıyor

Tuzla Belediyesi'nin evde kalanlar ile başlattığı 'Evdeki Kare' fotoğraf yarışmasına katılanlar kitap ve kahve gibi hediyeler kazanıyor. 'Evdeki Kare'den sonra evde çekilen videolarla şarkı yarışması ise yeni bir etkinlik oldu.

Korona Virüsü Enerjimizi De Tehdit Ediyor

“Sen Nasılsın” isimli ikinci kitabını çıkaran bilinçaltı dönüşüm uzmanı Oya Özer, korona virüsü konusunda farklı bir pencereden uyardı.

Toki’de Kültürel Faaliyetler

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından TOKİ Bölgesinde sosyal-kültürel etkinlikler düzenleniyor.

MHP Malatya Hocalı Katliamı Resim Sergisi Açtı

MHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı Azerbaycan Dağlık Karabağ Hocalı soykırım ve vahşetin yıl dönümünde Resim Sergisi Açtı.

Silüet Resim Sergisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi 2020 Yılı Sanat Etkinlikleri kapsamında Silüet Resim Atölyesi Performans Sergisi düzenlendi.

Bir Ahde Vefa Romanı Daha

Eğitimci yazar Gazi KARABULUT’tun kaleminden Bir Ahde Vefa Romanı “TOROS” (Kıbrıs’ta Yaralı Bir Bozkurt)

Toplam 625 haber.