politika

Politika

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya'da

Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirmek üzere Endonezya’nın başkenti Cakarta'ya gitti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın İddialarına Cevap: “Bunlar Aslı Olmayan, Terbiyesizce İfadelerdir”

“Bugüne kadar ülkenin huzuru için, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanına kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek, olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır”

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan "YENİ TÜRKİYE YOLUNDA" Açıklaması

Modern, demokratik ülkelerde örneğine az rastlanır şekilde yüzde 85’i aşan bir katılım gerçekleşti. Yine modern demokrasilerde örneğine çok az rastlanır şekilde temsil kabiliyeti yüzde 95’e ulaşan bir parlamentoya sahibiz. Dediğim gibi, bunlar başlı başına önemli değerlerdir. Ülkenin huzuru, istikrarı, kalkınması demokrasiye bağlıdır. Demokrasinin olmadığı yerlerde nasıl büyük ıstırapların yaşandığı, halkın tercihlerinin göz ardı edildiği durumlarda nasıl ülke geleceklerinin karardığının çarpıcı ve açık örnekler etrafımızda var.

MÜSİAD Elazığ Terörü Lanetledi

“Ülke olarak çok önemli ve kritik eşiklerden geçiyoruz. Yaşanan olaylar terörün kirli yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Yapılan terörist saldırılar aslında milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine yapılmıştır. Yaşanan olayların 7 Haziran Genel Seçimlerin hemen ardından gerçekleşmesi ise ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarına kast eden dış mihrakların ve ülkemizdeki işbirlikçilerinin işbaşında olduklarını ve bu amaçlarından asla vazgeçmeyeceklerini bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır."

Uludere / ŞIRNAK'ta Çatışma

TSK'dan Başsağlığı Mesajı

“Millî Birliğimize ve Kardeşliğimize Kastedenlerle Bir Çözüm Süreci Mümkün Değil”

Çin ziyareti öncesi havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm Süreci’nin istismar edildiğini kaydederek, “Genel seçimlere geldiğimizde bu işin ciddi manada hasar gördüğünü gördük. Olması gereken, millî birlik ve kardeşliktir. Bu kardeşlik, zaten Çözüm Süreci başlığının çok önünde ve içeriği zengin bir başlıktır. Bununla, bu ülkede 78 milyon vatan evladı bugüne kadar verilmiş olan haklar neyse bunları aynen kullanacaktır; buradan geri adım zaten söz konusu değildir” dedi.

“Çin ile İlişkilerimize Stratejik Açıdan Bakıyoruz”

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Jinping ile birlikte Büyük Halk Salonu'nda gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ziyaret, aramızdaki karşılıklı güven ve anlayışın güçlenmesine, halklarımız arasındaki dostluğun pekişmesine hizmet edecektir” dedi.

Prof. Abdurrahim Karslı: ‘Yurtdışında hükümetimizin en iyi partneri IŞİD’dir’

Yurtiçinde AKP’nin en yakın destekçisi HDP’dir dolayısıyla PKK’dır. Yurtdışında ise hükümetimizin en iyi partneri IŞİD’dir.

Türk Ocaklarından yapılan açıklamada;

Diyarbakır'da Şehit Olan 2 Askerimize Rahmet Diliyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yatırımları Değerlendirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve bakanlık bürokratlarının katılımları ile gerçekleştirilen bir toplantıda bakanlığın Elazığ’daki yatırım ve projeleri ele alındı.

“Terör Örgütlerine Yönelik Gereken Tüm Adımlar Atılacak”

Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneydoğu’da son günlerde yaşanan gelişmelere değinerek, “DEAŞ başta olmak üzere, bölücü terör örgütü PKK, DHKP-C ve diğer terör örgütlerinin isimleri ve farklılıkları bizim için bir şeyi değiştirmez. Bunların hepsi terör örgütüdür” dedi.

Kardeşliğimize Sıkılan Kurşunu Kınıyoruz .

Terörün dün attığı roketi patlattığı bomba, kardeşlerimize sıktığı kurşun, İslam’ın bize kazandırdığı kardeşliğimizi sarsamayacak, aramızdaki birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır.

Profesör Doktor Orhan Kavuncu'dan Sıcak Gündeme Dair Değerlendirmeler

Türkiye bu badirenin üstesinden gelecek, yaralarını saracak ve 21. asra ışık tutan, rehberlik yapan bir anlayışın ve gücün beşiği olacaktır.

Özel Güvenlik Toplantısı Yapıldı

DAEŞ ve PKK terör örgütlerince gerçekleştirilen saldırılar tüm boyutlarıyla değerlendirilmiştir

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÖZKES PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Özkes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinden istifa ettiğini, kararının gerekçesini ise ihtiyaç duyması halinde daha sonra açıklayacağını bildirdi.

Prof. Karslı: ‘BOP’un en son aşamalarına hızla yaklaşıyoruz’

AKP’nin BOP projesi çerçevesinde Türkiye’yi getireceği en son aşamalara hızla yaklaşıyoruz. Bu aşama Türkiye’nin Suriye ve Irak gibi olmasıdır.

Toplam 971 haber.