Elazığ

Elazığ Haberleri

Çelik Silo Tesisi Tamamlandı

Elazığ'ın Kovancılar İlçesinde 1,5 milyon liraya mal olan ve 750.000 TL.’si hibe olan silolar tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Kent Müzesi Yapım Çalışmaları Başlatıldı

Vali Kaldırım yaptığı açıklamada, Elazığ Kent Müzesinin yapım hazırlıklarının başladığını duyurdu.

'Kara Leylek Kanyonu'

Elazığ’da Keban ve Karaya Barajı’nın bağlantısında gözden uzak yaşayan kara leyleklerin bulunduğu kanyon keşfedildi. Vali Çetin Oktay Kaldırım da bölgeyi ziyaret ederek kanyonun ismini 'Kara Leylek' koydu. Bölgede yaşamlarını devam ettiren bazı kara leylekler ve yavruları görüntülendi.

Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi İmza Töreni

Müdürlüğümüz tarafından, Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan "Girişimci Okullarla Aydınlık Yarınlara" isimli projenin sözleşme imza töreni ilimiz Fırat Kalkınma Ajansı Ofisinde gerçekleştirilmiştir.

Oyuncaklarını Satışa Çıkaran Çocuğa, Başkan Şerifoğulları’ndan Anlamlı jest

Elazığ'da sokakta oyuncaklarını satışa çıkaran 8 yaşındaki Muhammet Bedirhan Demir’in tüm oyuncaklarını Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları alıp çocuklara dağıtılmasını sağladı.

Harput'ta Atlı Jandarma Birliği Göreve Başladı

Elazığ’ın tarihi ve turistik Harput Mahallesi'nde atlı jandarma birliği göreve başladı.

Vali Kaldırım, Çiftlikleri ve Kanyonları İnceledi

Vali Kaldırım Çiftlikleri ve Kanyonları İnceledi Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, alabalık ve somon üretimi yapılan çiftlikler ile yeni keşfedilen kanyonları inceledi

Kapaklar Kapandı

45 yılı geride bırakan ve Türkiye’nin önemli yatırımları arasında yer alan Keban Barajı’nda 15 yıl sonra açılan savak kapaklarından 50 günde 6 milyar metreküpten fazla su tahliyesi gerçekleştirildi.

SAĞDUYU GALİP GELDİ

ELAZIĞ İL ÖZEL İDARESİNE KPSS’SİZ PERSONEL ALIMLARI, ŞEHİRDE BAZI DEDİKODULARIN YÜKSELMESİNE SEBEP OLDU. SİYASİLERİN KONTENJANLARI YANINDA BÜROKRATLARIN DA KONTENJAN KULLANACAĞI HATTA ALIMLAR KESİNLEŞMEDEN BAZI İSİMLERİN GÖREVE BAŞLATILDIKLARI İDDİALARI TEPKİLERE SEBEP OLUYOR.

400 BİN ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelinde yapılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 400 bin bitki, gül ve çiçek toprakla buluştu.

HARPUT İLGİ BEKLİYOR

HARPUT İLGİ BEKLİYOR Elazığ’ın turistik yerlerinin başında gelen tarihi, kültürü ve inanç turizmi ile göz dolduran Harput, ilgisizlikten yakınıyor. Tarihi yerlerin yıkılmaya yüz tutması ve çevre kirliliği ile Harput’a gelen yerli yabancı turistin tepkisini çekiyor.

ŞERİFOĞULLARI: "İmar Planını Daha Uygulanabilir Hale Getireceğiz"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 2016 yılında tamamlanan Revizyon İmar Planı sonrasında yaşanan aksaklıkların giderilebilmesi için çalışma başlattıklarını, uygulama alanlarında yaşanan sıkıntıları asgari seviyeye indirebilmek için tüm paydaşlarla ortak hareket ettiklerini vurguladı.

BELEDİYENİN YAZ ŞENLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Tunceli'de ve Hakkari’de meydana gelen olaylarda asker ve sivil vatandaşlarımızın şehit olması sebebiyle Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri iptal edildi.

EBEGEM’DEN DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNE GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), denetimli serbestlik yasasından faydalanan hükümlülere yönelik, Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında “KOSGEB Destekleri ve Girişimcilik” konulu bir eğitim programı düzenledi.

ŞERİFOĞULLARI’NDAN ELAZIĞLILARA 15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına yoğun ilgi gösteren Elazığlılara teşekkür etti.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI KARŞIYAKA MAHALLESİ’NDE

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Mahalle Buluşmaları kapsamında gittiği Karşıyaka Mahallesi’nde yoğun ilgiyle karşılandı. Mahallenin kentsel dönüşüm talebini yerine getirebilmek için yoğun mesai harcadıklarını belirten Başkan Şerifoğulları, bu dönem içerisinde mahallenin kentsel dönüşüm sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Harput Kalesi’nde Yeni Sönem Kazıları Başladı

Tarihi Harput Mahallesi’nde bulunan M.Ö.8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi’nde 2019 kazıları başladı.

MÜSİAD Başkanı Mehmet ÖZEREN’den 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Elazığ Başkanı Mehmet Özeren, 15 Temmuz Darbe girişiminin 3. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türk milletinin, devletin ve ülkenin birliğini bozacak hiçbir girişime müsaade etmeyeceğini belirterek, milletin 15 Temmuz'da ki şanlı duruşu ile birlikteliğini tüm dünyaya duyurduğunu söyledi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ'NDEN DOLANDIRICILIĞA KARŞI UYARI

Elazığ Belediyesi, son günlerde artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.